Stora tidningar i USA stöder Obama

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-17

The Washington Post och The Los Angeles Times hyllar hans ledarskapsförmåga

WASHINGTON. Två av USA:s mest inflytelserika dagstidningar, The Washington Post och The Los Angeles Times, stöder nu officiellt demokraten Barack Obama inför presidentvalet i november.

Båda tidningarna hyllade på fredagen i sina huvudledare Obamas ledarskapsförmåga. The Washington Post skrev att tidningen ”tveklöst” ställer sig bakom Obama för hans intelligens och politiska skicklighets skull, samtidigt som ledarskribenten dömde ut den republikanske kandidaten John McCain och hans vicepresidentkandidat Sarah Palin.

”Valet har blivit lätt”

”Valet har blivit lätt, till viss del beroende på McCains misslyckade valkampanj, och framför allt på grund av hans omdömeslösa val av en partner som inte är redo att bli president”, skrev The Washington Post.

”Herr Obama har förutsättningarna att bli en storartad president. Ja, vi har vissa reservationer och farhågor, det är ju nästan oundvikligt med tanke på herr Obamas relativa oerfarenhet av nationell politik. Men vi har också enorma förhoppningar”.

Lika tveklöst ställde sig The Los Angeles Times några timmar senare bakom Obamas kandidatur och motiverade det med det mogna lugn han utstrålar.

”Obama är välutbildad och vältalig, sansad och spännande, stadig och mogen. Han representerar nationen sådan den är, och sådan den vill vara”, skrev LA Times.

Även den stora Kalifornientidningen fördömde McCains val av Palin – ”taktiskt briljant men ansvarslöst”.

Beslutet ”väcker frågor om vilken sorts tänkande – om det är lämpligt ord – som skulle prägla Vita huset under McCains presidentskap”, skrev The Los Angeles Times syrligt.

TT-AFP

ANNONS