Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Magnus, Måns

Kvinna i 20-årsåldern hittad död – polisen misstänker mord

Uppdaterad 2015-02-27 | Publicerad 2015-02-26

”Ser samband med brand under natten”

En man i 30-årsåldern greps under natten till torsdagen misstänkt för mordbrand efter att en villa i Finspång börjat brinna.

På eftermiddagen gjorde polisen husrannsakan på en annan adress i staden – där en kvinna i 20-årsåldern hittades död.

– Vi har upprättat en anmälan om mord. Sannolikt är de här två ärendena kopplade till varandra, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Vid 13.30-tiden på torsdagen genomförde polisen en husrannsakan på en bostadsadress på Stora Allén i Finspång.

– Patrullen som var inne i bostaden påträffade en avliden kvinna. Då kallade man in teknisk personal och rättsläkare till platsen, eftersom man misstänkte att kvinnan bragts om livet, att hon inte dött på ett naturligt sätt, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Östergötland.

Identifierad

Den avlidna kvinnan är i 20-årsåldern.

– Hon är identifierad och vi har pratat med hennes anhöriga. I det här ärendet har polisen också upprättat en anmälan om mord, säger Fredrik Kliman.

Under natten till torsdagen grep polisen en man i 30-årsåldern, misstänkt för mordbrand efter att fasaden på en villa i Finspång börjat brinna strax efter midnatt.

– I den branden var det ingen som skadades, så att så till vida har det här dödsfallet inget med själva eldsvådan att göra. Men sannolikt är de här två ärendena kopplade till varandra, säger Fredrik Kliman.

Förhör pågår

Han kan dock inte kommentera varför polisen misstänker att det finns ett samband mellan händelserna.

– Nu är vi i inledningsskedet av det här arbetet. Teknisk undersökning genomförs fortfarande och förhör pågår, så i nuläget är jag tvungen att hänvisa till förundersökningssekretessen. Jag kan inte lämna ut fler detaljer.

Klockan 13 på fredagen håller polisen i Östergötland en pressträff där fallet kommer att tas upp. Aftonbladet TV sänder live.

Följ ämnen i artikeln