Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Alma, Hulda

Väktare skadad – misstänkt mordförsök

Knut Sahlin Ekberg

Publicerad 2024-09-01 06.50

En väktare har skadats utanför Migrationsverkets lokal i Malmö.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordförsök.

Polisen larmades till platsen med anledning av ett bråk. Väl där hittas en väktare som skadats med "ett vasst tillhygge". Han har förts till sjukhus med ambulans.

Det var väktaren själv som som larmade polisen. Han uppgav att han hamnat i bråk och blivit skadad av en person. Hans skadeläge beskrivs som stabilt.

Bilder från platsen visar att ett område utanför Migrationsverket spärrats av.

Väktaren var anställd av säkerhetsbolaget Avarn – de bekräftar att händelsen ägde rum intill Migrationsverkets lokaler. Avarn är deras anställda vaktbolag.

– Jag vet inte mycket mer än det för tillfället. Jag vet bara att det varit en incident och att en person har åkt till sjukhus. Vi jobbar med att ta hand om vår personal. Kollegor och nära runt om kring, säger Jim Jungberg, pressansvarig på Avarn.

Han har inga fler uppgifter om händelsen och vet inte om den skadade väktaren var ensam på platsen. Nu samarbetar de med polisen och aktiverar stöd för sina anställda.

Brottsplatsen är avspärrad för en kriminalteknisk undersökning.

– Det är utanför ett boende. Det är för tidigt att svara på om han bor där eller varit på besök där, säger Patric Fors på polisen i Syd.

En misstänkt gärningsperson, en man i 30-årsåldern, försökte fly från platsen men kunde gripas av polisen strax därefter.

– Detta hände för bara en timma sedan så vi behöver hålla förhör och det är för tidigt att uttala vad som kan ha hänt, säger Patric Fors.

Följ ämnen i artikeln