Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Henrietta, Henrika

Genombrottet: En gripen för knivdåd mot taxichaufför

Publicerad 2014-03-21

Här skedde överfallet.

Polisen vädjade om tips efter att en taxichaufför utsatts för rått knivvåld i Karlstad.

Det gav resultat.

Nu har en 18-åring har anhållits för mordförsöket.

En taxichaufför i 45-årsåldern hade fått en körning från Tynäsgatan i Karlstad sent en kväll i mitten av januari.

Men när han vevade ner rutan för personen som beställt bilen överfölls han. Taxichauffören blev knivhuggen i huvudet och på halsen och var nära att dö av skadorna.

Vädjade om tips

Värmlandspolisen har tidigare sagt att man misstänker att attacken var planerad och riktad mot taxichauffören för att "åsamka honom så stor skada som möjligt och beröva honom livet".

Samtidigt har man både efter händelsen och ytterligare en gång i slutet av februari gått ut i media och vädjat om tips om gärningsmannen som flydde från platsen efter dådet.

Det har gett resultat.

Värmlandspolisen uppger att det kommit in allt mer konkreta tips och nu har man gjort ett genombrott i utredningen.

Tipsen tillsammans med ytterligare förhör har lett till att en misstänkt gärningsman anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsöket.

Ingen koppling till offret

Polisen uppger att den misstänkte inte är hemmahörande i Värmland och att han saknar koppling till taxichauffören.

Åklagaren Christian Nilsson säger till Värmlands Folkblad att den misstänkte är 18 år gammal och hemmahörande i södra Sverige.

– Han greps i Göteborgstrakten och anhölls i torsdags kväll. I det första förhöret nekade mannen och sa sig inte ens ha varit i Karlstad vid tiden för mordförsöket, säger Nilsson till tidningen.

I ett pressmeddelande skriver polisen att bilden över vad som hände och motivet till dådet har klarnat. Samtidigt uppger man att det i nuläget inte går att utesluta den misstänkta kopplingen mellan mordförsöket och "stridigheter i taxibranschen" eller att andra personer varit delaktiga i brottet.

Utöver det vill polisen inte lämna några ytterligare kommentarer för tillfället.