I natt firade Bostonborna

Publicerad 2013-04-20

Efter ett dygn i skräck förvandlades ”spökstaden” till en folkfest

20 timmar efter att Bostonbombarna satt skräck i staden utbröt glädjescener.

Stora folkmassor samlades på gatorna för att hedra terrorns offer.

”USA, USA, USA” hurrade hundratals ”Bostonians” i morse.

”Vi tog honom”.

Vid 02.45 i natt greps 19-årige Dzjochar Tsarnajev efter att ha hittat gömd på en bakgård i Watertown.

Efter att ha tvingats vara instängda i närmare ett dygn pågrund av rädslan för fler terrordåd kunde Bostons invånare äntligen andas ut – Bostonbombarna var stoppade.

Spontana applåder

Samtidigt som president Obama hyllade polisinsatserna samlades hundratals både i centrala Boston och i Watertown för att hedra offren och fira att skräcken var över, skriver AP.

Redan när polisen först meddelade att den andre misstänkta terroristen var gripen utbröt spontana applåder.

Men alla firade inte i natt.

– Jag är glad att ingen mer kommer att skadas av de här killarna, men det kommer inte att ge mig min syster tillbaka, säger William Cambell III, bror till 29-åriga Krystle Campbell som dog i bombdådet i Boston, till Boston Globe.

Tackar polisen

Krystle M. Campbells föräldrar säger också till tidningen att de är glada över att 19-åringen är fast, men att de "i stort sett mår som tidigare".

Åttaårige Martin Richard är ett annat av de misstänkta brödernas offer. I ett uttalande hyllar hans familj de tusentals polismän som jobbat för att gripa männen bakom måndagens terrordåd.

– Vi vill också tacka medborgare och butiker som delade med sig av bilder och filmer till utredarna med hopp om att det skulle leda utredningen framåt, säger familjen i uttalandet enligt Boston Globe.