Många olyckor i snökaoset

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-21

Flera vägar avstängda under natten och morgonen

Det har varit flera olyckor på vägarna under morgontimmarna.

E6:an södergående fick stängas av två gånger under natten – med fem personer förda till sjukhus.

Och strax före nio krockade en personbil och minibuss utanför Askersund.

Krockarna på E6:an kom med bara några timmars mellanrum.

Den första ägde rum strax före midnatt, då en krock mellan två bilar på E6 mellan Halmstad och Falkenberg orsakade långa köer. Inga personer uppges ha skadats allvarligt, men vägen var avstängd i södergående riktning under räddningsarbetet.

Fem skadade

Och körbanan hann knappt öppna innan det var dags för nästa krock.

Vid femtiden i morse kolliderade två bilar vid Vinbergsmotet, och fem personer fick föras till sjukhus. Enligt uppgifter till SR Halland ska det troligen inte handla om några livshotande skador, men vägen fick återigen stängas av.

Olyckor i Hunnebostrand & Växjö

Nu på morgonen har det inträffat ännu fler trafikolyckor. En singelolycka söder om Hunnebostrand och en trafikolycka på väg 553 i Kvänslöv inträffade båda vid sjutiden i morse. På båda ställena uppger Vägverket att trafiken ska vara igång igen mellan nio och tio. Och kvart i åtta åkte en bil av vägen mellan Skansen och Huseby söder om Växjö. Även där är trafiken begränsad.

Och utanför Askersund

Den senaste olyckan rapoirterades några minuter före nio. Då frontalkrockade en personbil och en minibuss på riksväg 50 utanför Askersund. Det är fullständigt stopp på vägen.

– Det var tre personer inblandade. Två är ute ur bilarna men en person kommer inte ut. Jag fick inte uppfattningen att han är fastklämd, men bilen var så pass illa tilltygad att han inte kan ta sig ut, säger Jan Backström, inre befäl vid Räddningstjänsten.

Har du drabbats av halkan? Har du uppgifter eller
bilder?
Så blir vädret under
julhelgen

Följ ämnen i artikeln