Par hamnade i bråk – efter stor trissvinst

Publicerad 2012-05-16

-

Vännerna skrapade fram tre tv-apparater tillsammans. Det borde innebära lycka – men skapade osämja.

Nu kan de inte enas om vem som ska få skrapa fram vinsten i TV.

Nu har det hänt igen. En trissvinst har skapat bråk. Denna gång gäller det en 70-årig man i Falkenberg och hans kvinnliga bekant, enligt Hallands Nyheter. De skrapade tillsammans och fick fram tre TV-apparater. Paret hade dragit en högvinst.

Kvinnan ändrade sig

De hade nämligen gått vidare till en ny Trissdragning i TV4 där de har chans att skrapa fram mellan 50 000 och 5 miljoner kronor.

Mannen har berättat för polisen att de bestämde att kvinnan fick äran att skrapa i TV.

Men där slutar enigheten.

Kvinnan ska ha gjort en helomvändning och hävdat att lotten är hennes.

Anmälde till polisen

Då fick den 70-åriga mannen nog och anmälde sin kvinnliga bekant till polisen i Falkenberg.

Polisen däremot har redan lagt ner ärendet.

– Det är inget för oss, säger förundersökningsledaren Carl Hedberg till Hallands Nyheter.

Ska parterna göra upp så hänvisar han dem vidare till en domstol.

– I teorin borde det vara enkelt om parterna har gjort upp om att spela tillsammans men antagligen finns det inget skrivet avtal och då blir det en fråga om vad de har sagt till varandra, säger Hedberg.

"Extremt ovanligt"

Det är ännu oklart när kvinnan ska vara med i TV4. Enligt Svenska spel kan det dröja ett par veckor.Det finns nämligen en kö.

– Man ska komma ihåg att vi säljer runt 360 000 trisslotter varje dag och den här typen av tvister är extremt ovanliga, säger Johan Söderkvist, pressinformatör på Svenska Spel till Hallands Nyheter.

Senast i april skrev Aftonbladet om den uppmärksammade tvisten mellan Terecia och hennes mamma Marie-Louise i Karlskrona. För drygt ett år sedan skrapade 35-åriga Terecia fram en storvinst i TV4:s studio – 10 000 kronor i månaden i 25 år. Deras fall avgjordes i rätten med förlikning. De har hela tiden bråkat om vem som ägde lotten.