Tvisten om trissvinsten löst

Publicerad 2012-05-04

Marie-Louise Andersson har gjort upp med sin dotter. Hon får en klumpsumma på 350 000 kronor.

Mor och dotter är nu överens. Trissvinsten är delad på ett sätt som båda accepterar.
– Pengarna betalas ut i dag fredag och stämningen återkallas, säger Marie-Louise Anderssons advokat Björn Lidmar.
Dottern Terecia Andersson ger sin mamma 350 000 kronor av vinsten på sammanlagt 3 miljoner.

Terecia Andersson skrapade fram 10 000 kronor i månaden i 25 år framåt - och blev ovän med sin mamma.

I ett drygt ett år har Marie-Louise och Terecia Andersson från Karlskrona stridit om vinsten.

Det var i april förra året som Terecia Andersson i tv skrapade fram 10 000 kronor i månaden i 25 år framåt. Men efteråt hävdade mamma Marie-Louise att lotten egentligen var hennes.

Får klumpsumma

Hon stämde dottern och ett par gånger har de mötts i rätten. Men de har inte ägnat en blick åt varandra och de har inte pratat med varandra under hela det här året. Juridiken har deras advokater skött.

Vid en rättegång för ett par veckor sedan började man dock diskutera en förlikning och nu har båda parter accepterat en uppgörelse som innebär att mamman får 350 000 kronor i en klumpsumma.

– Terecia tycker det är skönt att kunna lägga det här bakom sig, att det är värt att betala sin mamma en mindre summa för att få lugn och ro, säger hennes advokat Eric Widner. Hon tvingades låna summan och pengarna har nu förts över till hennes ombuds konto.

Båda parter kontaktar nu tingsrätten gemensamt och ärendet läggs ner.

– Marie-Louise sa ju först att hon inte var helt nöjd med uppgörelsen men verkar nu tycka den är bra. Hon får ju hela summan skattefritt på ett bräde, säger advokat Björn Lidmar. Engångsbeloppet motsvarar ju en normal årsinkomst.

Talar inte med sin syster

Däremot är det inte mycket som tyder på att relationen inom familjen förbättras efter uppgörelsen.

– Terecia tycker tydligen att hon sträckt ut en hand, men jag tar inte emot den, förklarade Marie-Louise Andersson efter senaste förhandlingen.

Och hennes son Andreas sa att han aldrig mer tänker tala med sin syster efter vad hon gjort mot deras mamma.

Uppgörelsen innebär att mor och dotter får betala respektive rättegångskostnader. Hade tvisten gått vidare i tingsrätten hade förloraren inte enbart gått miste om vinsten utan också fått betala hela kostnaden för bådas advokater, uppskattningsvis omkring 250 000 kronor.