O'Neills kollegor: Han är en lögnare

Uppdaterad 2014-11-10 | Publicerad 2014-11-07

Rob O'Neill, 38, hävdar att han dödade Usama bin Ladin.

Nu uppger hans kollegor för Daily mail att O'Neill är en lögnare.

– Den riktiga skytten skulle aldrig diskutera det här offentligt.

Al-Qaidaledaren Usama bin Ladin dödades av en liten styrka, team six, från det amerikanska specialförbandet Navy Seals.

Nyligen avslöjades det att Rob O'Neill tänker träda fram i Fox News att det var han som avlossade de dödande skotten den 2 maj 2011.

Det tillbakavisas av hans kollegor.

– Den riktiga skytten skulle aldrig diskutera det offentligt. Medlemmar av Seal team six har inte diskuterat det här offentligt så det finns en rimlig chans att han inte talar sanning, säger en Seal-källa till Daily mail.

”Kan inte bevisa det”

Flera av O'Neills kollegor i Navy Seals ställer sig frågande till om det verkligen var han som dödade bin Ladin i al-Qaidaledarens sovrum i lyxvillan i det pakistanska Abbottabad.

Vem som har sköt de dödande skotten har varit höljt i dunklet. Tystnadsplikten är nämligen väldigt viktig inom specialförbandet. En av dess alla högsta befäl, Michael Magaraci och Brian Losey, skriver i ett brev att de som avslöjar hemligheter bryter förbandets och sina stridskamrateras förtroende.

– Det finns inget sätt för O'Neill att verkligen kunna bevisa att det var han som avlossade de dödliga skotten på Usama bin Ladin om inte hans kamrater bekräftar det, säger Seal-källan till Daily mail.

Andra som träder fram

O'Neill uppger att han ville träda fram och prata om det som hände för tre år sedan för att ge drabbade i 11 september-attacken upprättelse och för att uppmärksamma andra veteraner.

Han uppges vara besviken över att han förlorat pensions- och hälsovårdsförmåner efter att ha slutat i specialförbandet fyra år innan hans tjänstgörningstid på 20 år löpte ut.

Rob O'Neill är den andra Navy Seal-soldaten av 23, som deltog i operationen, som gett sig tillkänna. Matthew Bisonette skrev en bok om insatsen och blev även han sågad.