Väderkaos i hela världen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-06

15 saknas efter broras i Brasilien – och 250 plan inställda i England

Vädret orsakar inte bara kaos i Sverige.

I Storbritannien är 250 plan till hela Europa inställda. Skolor är inställda. Och det ligger 40 centimeter snö på vägarna.

Men även de länder som saknar snö är drabbade.

I Brasilien har en översvämmad flod svept med sig en bro.

Brittiska Sky News rapporterar nu på morgonen om det totala trafikkaos som råder i landet. Varken tåg eller plan går som de ska, och under natten har det bara varit Londonflygplatsen Heathrow som inte varit stängd. Gatwick, Birminghamn, Robin Hood och Southampton är alla stängda. Brittiska flygbolaget EasyJet har under natten och morgonen tvingats ställa in över 250 flyg till hela Europa.

Skolor stängda

Flera städer gick nu på morgonen ut med att alla skolor är stängda. Det är bland annat i Salford, Warrington och Yorkshire som barnen istället uppmanas att hålla sig hemma.

28 minus i Kina

I vissa delar av Kina är det nu 28 minusgrader. Temperaturen är den kallaste i landet på över 60 år, uppger Sky News.

Men vädret orsakar stor förödelse även på ställen utan snö. Minst 15 personer saknas i södra Brasilien efter att en flod svämmade över – och svepte med sig en bro.

72 döda

Civilförsvaret sade att elva räddats när Jacil River drog med sig bron nära Agudo.

– En del av bron kollapsade och människor gick ut för att se vad som hänt. Då föll resten av bron, sade brandmannen Menardino Weber till O Globos nätupplaga.

Översvämningar och jordskred har dödat 72 personer i Brasilien – bara den senaste veckan.

Följ ämnen i artikeln