Gayet stämmer tidning efter Hollande-affären

Publicerad 2014-01-17

Skådespelerskan Julie Gayet pekas ut som Francois Hollandes älskarinna.

Nu stämmer hon upphovsmakaren till ryktena – tidningen Closer.

Samtidigt publicerar magasinet nya uppgifter.

För en vecka sedan skrev magasinet Closer att franske presidenten Francois Hollande, 59, ska ha haft en kärleksaffär med skådespelerskan Julie Gayet, 41.

Enligt Closer tillbringade de ofta nätterna ihop. Som bevis fanns en rad bilder på Hollande utanför Gayets lägenhet i Paris.

Nu stämmer skådespelerskan Closer.

Kräver skadestånd

Ingen av de utpekade parterna har däremot velat bekräftat otrohetsryktena om den franske presidenten.

Hollande påpekade endast i måndags under en presskonferens att han haft äktenskapliga besvär.

Julie Gayet kräver i alla fall Closer på 440 000 kronor i skadestånd och 35 000 i rättegångskostnader. Hon hävdar att magasinet har brutit mot landets integritetsregler, uppger Sky News.

Varit par i två år

Closer tog bort reportaget från sin sajt efter påtryckningar från skådespelerskans advokat. Däremot har magasinet fortfarande funnits till försäljning i tidningställen runt om i landet.

Det märktes i försäljningssiffrorna. Tidningen är på väg upp mot 600 000 sålda nummer – dubbelt så mycket som under en vanlig vecka, enligt Sky News.

Redan i dag väntades Closer trycka nya bilder och avslöjanden om kärleksaffären i det nya numret. Bilderna uteblev med däremot uppger Closer att relationen pågått i två år och att de använt en andra lägenhet i västra Paris för sina möten, både under och efter Hollandes presidentkampanj, skriver BBC.

Reste bort på helger

Franska presidenten och skådespelerskan ska även ha rest tillsammans till södra Frankrike och spenderat hela helger ihop. Enligt Closer hittade Hollande på en ursäkt för att slippa en Greklandssemester med sin sambo Valerie Trierweiler i fjol för att i stället resa i väg med Gayet, enligt BBC.

Trierweiler är fortfarande inlagt på sjukhus och uppges trots otrohetsryktena försvara sin stora kärlek.

ANNONS