Hollande avslöjad i franskt kärleksdrama

Publicerad 2014-01-11

Francois Hollande saknar folkets stöd och anses vara tråkig.

Nu har han i alla fall en sak gemensamt med Frankrikes stora presidenter.

En yngre älskarinna.

En hemlig kärleksaffär påstås utspela sig mellan den franske presidenten Francois Hollande, 59, och skådespelaren Julie Gayet, 41.

Uppgifterna publicerades på fredagen av magasinet Closer. I ett sjusidigt reportage tryckte tidningen en rad bilder som ska visa presidenten utanför skådespelarens lägenhet i Paris. Enligt tidningen tillbringar han ofta nätterna där och det ska ha pågått sedan i juni.

Closer hävdar också att bilderna påvisar en möjlig säkerhetsrisk då presidenten endast har med sig en livvakt när han anländer till lägenheten.

Hotar med stämning

Ingen av parterna i det påstådda kärleksförhållandet har kommenterat sanningshalten i publiceringen. Men till AFP säger presidenten att han överväger en juridisk process eftersom artikeln är en "attack på rätten till ett privatliv som är varje medborgares rättighet".

Julie Gayet är enligt nyhetsbyrån AP en "halvkänd" skådespelare som bland annat framträtt i en valfilm inför Hollandes presidentvalskampanj 2012. President Hollande är ogift men lever tillsammans med journalisten Valerie Trierweiler, 48, som betraktas som Frankrikes "First lady". Innan dess var han tillsammans med politikern Segolene Royal, 60, som han har fyra barn tillsammans med.

Skifte i media

Enligt AP kan publiceringen ses som ett led i ett pågående skifte i medias hantering av offentliga personer i Frankrike. Tidigare har pressen låtit bli att skriva om politikers privatliv i stor utsträckning. Den tidigare presidenten Francois Mitterrand hade till och med en dotter med sin älskarinna vilket den franska pressen kände till - men lät bli att rapportera om under många år.

Andra exempel är Jacques Chirac som ska ha haft en rad utomäktenskapliga affärer samt Valery Giscard d'Estaing som låtit förstå att han haft ihop det med engelska prinsessan Diana.

Impopulär och tråkig

Men traditionen att skydda offentliga personers privatliv förändrades i samband med att Hollandes föregångare Nicolas Sarkozy skilde sig från sin fru Cecilia, som hade en affär med en annan man, och gifte om sig med modellen och sångerskan Carla Bruni, uppger AP.

Enligt AP är det oklart om historien kommer att påverka Hollandes presidentskap. Hans popularitet är redan nu väldigt låg och väljarna uppges vara frustrerade över att "Monsieur Normal", som han kallas, inte lyckats hantera arbetslösheten och få ekonomin att växa.

ANNONS