Hoppa till innehållAftonbladet

Idag Smörgåstårtans dag, imorgon Ostkakans dag

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Uppdaterad 2019-09-05 | Publicerad 2019-07-05

Ladda för en färgstark och läcker italiensk buffé.

Fånga medelhavskänslan och bjud släkt och vänner på italiensk buffé. Maud Onnermark dukar upp lättlagade och färgstarka rätter.

  • Hur kom du på idén med boken?

– Jag vet från våra läsare att de gillar fest och buffémat som inte är alltför krånglig och som kan förberedas i god tid. Förutom säsongshögtiderna midsommar, påsk och jul innehåller boken många andra fester och bjuder på vegobuffé, italiensk buffé och en smart variant som kan förberedas veckor i förväg och förvaras i frysen.

  • Är det någon rätt som är ett måste på din buffé?

– Jag vill så gott som alltid ha ett gott bröd på buffén och dessutom en söt avslutning.

  • Vad är bästa receptet på en lyckad buffé förutom maten?

– Det är fint att dekorera buffébordet med säsongens blommor, kvistar eller blad. Små skyltar som talar om vad det är för rätter är bra. Jag minns en fest där man trodde att den gröna röran var avokado, men det var wasabikräm.

  • Det var inte så lyckat. Vem skulle du vilja se som gäst hos dig i sommar?

– Pekka Heino, jag saknar honom i Go’kväll-studion och jag vet att han gillar fest och god mat, dessutom är han bästa festminglaren som funkar med alla personer.

  • Hur fixar du det härligt hemma?

– Fräscha snittblommor och kvistar allt efter vad säsongen bjuder piggar upp det mest.

Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark (Bokförlaget Semic).