Koriandersoppa med kyckling
Det här är soppan för alla korianderälskare där ute! Med härliga smaker av vitlök, blekselleri, chili och kyckling blir den snabbt en favorit.
Recept från boken Yogamat av Cecilia Davidsson (Semic förlag).
Koriandersoppa med kyckling
Ingredienser
- 2 lime, rivet skal och saft
- 2 msk fisksås
- 30 g färsk koriander, med stjälk
- 150 g kycklinglårfilé, urbenad
- 5 dl vatten
- 50 g durrakorn, blötlagda 2 timmar
- 8 dl kycklingbuljong, eller grönsaksbuljong
- 1 msk mald koriander
- 1 msk avokadoolja, eller ghee
- 2 stjälk blekselleri
- 0.5 grön chili, alt. 3 skivor inlagda jalapen?os
- 2 vitlöksklyftor
- 1 medelstor lök, gul
Till servering
- färsk koriander
- 1 dl kokosmjölk
Gör så här
Tips! Vill du ha en vegetarisk variant, byt kycklingen mot ostronskivling tillagad i stekpanna med äppelcidervinäger och tamari, eller stekt halloumi.