Gado-gado med strimlad omelett
En indonesisk favorit
De flesta som varit i Indonesien har smakat den fantastiska rätten Gado-gado.
Den liknar en asiatisk pyttipanna, fast med härliga grönsaker och strimlad omelett.
Recept från boken Yogamat av Cecilia Davidsson (Semic förlag).
Gado-gado med strimlad omelett
Ingredienser
- 1 tsk rivet limeskal
- 10 g färsk koriander
- 0.5 röd chili
- 1 knippe salladslök, den gröna delen
- 200 g rödkål
- 50 g mungbönsgroddar
- 2 morötter
- 1 msk tamarisoja
- 1 msk äppelcider vinäger ofiltrerad
- 1 msk sesamolja
- 1 msk kokosolja
- 300 g haricot verts, frysta går bra
Omelett
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk kokosolja
- 0.5 tsk grön tabasco, eller svartpeppar
- 0.5 tsk örtsalt
- 2 msk vatten
- 2 st ägg
Dressing
- 1 st urkärnad medjooldadel
- 1 dl vatten
- röd chili
- 4 cm färsk gurkmeja
- 4 cm färsk ingefära
- 1 lime, saft från
- 2 msk tamarisoja
- 4 msk jordnötssmör, alt. mandelsmör eller tahini
Serveringsförslag
- mango, eller papaya, som vänts runt i limesaft
- kimchi
- 1 dl rostade blandade nötter, tex jordnötter
- 0.5 dl kokoschips