Härliga heta kycklingar
Uppdaterad 2019-08-27 | Publicerad 2006-12-11
Sugna på kyckling? Vi bjuder på tre enkla kryddiga grytor att samlas kring i höstmörkret.
Recept: Jon Hansson
Foto: Per Björn
Halloumikyckling
4 portioner
Du behöver:
- 4 portioner pasta
- 400 g kycklingfilé
- 150 g halloumi
- 1 rödlök
- 250 g cocktailtomater
- 2 nävar rucola
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk rosmarin
- salt
- peppar
Gör så här:
1.
2. Skär kycklingen i munsbitar. Salta och peppra.
3. Skär halloumin lika stort. Skala rödlöken och skär i tunna klyftor.
4. Skölj tomaterna och rucolan.
5. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt runt om på hög värme.
6. Dra ner värmen till medel, lägg
i halloumin och löken och fortsätt fräsa under omrörning ett par minuter.
7. I med rucolan och rosmarinen. Rör om och stek lite till under en minut tills tomaterna börjar spricka av värmen.
8. Servera med pastan.