Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Pinsamt med recension när programmet aldrig sändes

Sexannonser i Sportbladet upprör

Varför har ni sexannonser? Jag känner mig kränkt som kille/man för att de är i Sportbladet, helt uppenbart för att nå alla sportintresserade killar. Hur skulle det se ut om de låg på ledarsidorna, bredvid Jan Guillous sida eller på kultursidorna. Jag tycker att ni ska ta bort annonserna från tidningen.

FiRo

Svar: Aftonbladet publicerar ett fåtal kontaktannonser i Sportbladet varje dag.

Vi har hårda regler för att annonserna ska publiceras. Till skillnad från en del andra tidningar accepterar vi t ex inte bilder av sexuell art i annonserna.

Vi har också regler för vilka ord som får användas. För att vara säkra på att ingen prostitution smyger sig in ringer vi regelbundet på samtliga annonser och kollar innehållet.

Anledningen till att de ligger i Sportbladet är att annonsörerna begär och betalar ett högre pris för att få ligga där. Så kallad begärd placering mot högre pris har för övrigt alla tidningens annonsörer möjligheten att få.

Men många reagerar, precis som du, på dessa annonser. Men det finns också många andra typer av annonser som vissa läsare reagerar på.

Som ansvarig utgivare håller jag mig till den svenska lagstiftningen och kontaktannonser är inte olagliga.

Programmet ni skrev om sändes inte

Såg på tv den 1 december och väntade på Schyfferts program om humor. Programmet blev dock inställt på grund av att Aktuellt förlängdes. Dagen efter läste jag spalten ”tv i går” där recensenten hyllade Schyfferts program. Hur långt i förväg skrivs egentligen den spalten?

Mats Johansson

Svar: Så här ligger det till. Våra tv-recensenter försöker se så många program som möjligt varje kväll. Men eftersom utbudet av tv-kanaler är så stort händer det att de ibland får vissa program på kassett för att förhandstitta. Men visst håller jag med dig om att det kan bli lite pinsamt när programmet inte sänds.

Häng inte ut vanliga fritidspolitker

I Aftonbladet kunde vi läsa om politiker i landets fullmäktigeförsamlingar som hamnat hos kronofogden för betalningsanmärkningar. Jag är själv kommunpolitiker och tycker det är självklart att vi skall granskas för det vi gör. Men tittar man på listan över de som hamnat hos kronofogaden blir jag lite fundersam. Har man skatteskulder på flera miljoner och själv sitter och förvaltar skattebetalanas pengar är det tveksamt om man skall fortsätta.

Vad jag vänder mig emot är granskningen av de andras skulder. 5?000 kronor är inte mycket pengar. Om dessutom skulden är betald, varför hänga ut vanliga fritidspolitiker i tidningen på detta sätt?

Kikki Göransson,

fritidspolitiker Linköping

Svar: Jag tycker att du själv ger svaret på en del frågor du ställer. Skälet till att vi valt att granska kommunpolitiker är precis som du skriver att de i sina jobb förvaltar skattebetalarnas pengar. I det perspektivet är det naturligtvis intressant för väljarna att veta hur politikerna själva sköter sin egen ekonomi. Sen kan man alltid diskutera vid vilket belopp vi skulle ha dragit gränsen.

Alldeles för lite tv-spel i tidningen

Varför har tv-spel flyttat in bland recensionerna? Det är för lite nyheter om kommande spel. Recensionerna är ofta för korta. Det gör att för- och nackdelar med spelen inte blir tillräckligt motiverade. Ni får inte glömma att spelbranschen omsätter mer än musik- och filmbranschen tillsammans. Skulle ni inte kunna ha sidor om tv-spel oftare i tidningen?

Philip Akca

Svar: Spelbranschen växer snabbt, det har du rätt i. Intresset hos våra läsare är stort. Vi kan säkert bli bättre på det här området, däremot får du nog acceptera att vi inte hinner recensera allt som kommer ut på marknaden. Nu har vi infört en specialspelsida bland våra nöjessidor. Det är ett försök att ge våra läsare bättre service på det här området.