Vem var egentligen bäst i PSG:s toppmöte mot Lille?

Enligt l'Equipe: Svensken.

Enligt fransk övrig media: Italienaren.

”Zlatan försvann ju längre matchen gick”, konstaterar Paristeam.

Ligue 1 lever. Det står klart sedan ligatrean Lille fixat ett kryss mot jätten Paris SG borta på Parc des Princes i gårdagens toppmöte.

Zlatan Ibrahimovic, 32, sköt PSG till en 1-0-ledning med en frispark som styrdes via muren upp i krysset i den 36:e matchminuten. Det var femte gången denna säsong som svensken gjorde första målet i en ligamatch.

Lille kunde dock både kvittera och ta ledningen 2-1 innan ett självmål i den 72 minuten hjälpte PSG till en poäng.

I fransk press är man lite delad till svenskens insats i matchen. L'Equipe menar att Zlatan var bäst i PSG och ger svensken en sjua i betyg på en tiogradig skala.

”Blir ensam”

I övrig fransk press menar man snarare att Marco Verratti var bäst i det franska huvudstadslaget och hos exempelvis Paristeam får Zlatan bara en femma i betyg.

”Gjorde mål på frispark i den 35:e minuten. Mycket mer sågs inte. Han försvann ju längre matchen gick”, skriver Paristeam i motiveringen.

L'Equipe medger att det inte var Zlatans bästa match, men att han fortfarande var viktig.

”Ibra, blixt utan åska. PSG-stjärnan gjorde mål med en kraftfull frispark. Utan Edinson Cavani blir han då och då ensam. Den svenske jätten lyckades inte riktigt i går. Han fick inte riktigt samma service som vanligt, och ibland blev han irriterad. Men han jobbade på och slog till med en storslagen frispark i krysset”, skriver l'Equipe.

Real Madrid härnäst

Både Le Parisen och Maxifoot lyfter fram Marco Verratti som matchens lirare och nöjer sig med sexor för Zlatan.

”Zlatan slog till igen med en frispark som styrdes aningen. Nära att dubbla målskörden i andra halvlek. Föll pladask med hela kroppen efter en örfil på kinden från Mavuba”, skriver Maxifoot.

Le Parisiens motivering:

”Zlatans frispark i överljudsfart lämnade Enyeama (målvakt, Lille) mållös”.

Domare Fredy Fautrel hade lite svårt att stävja upprörda spelare i matchen i går och tvingades dela ut åtta gula kort. Zlatan kommenterar domarinsatsen i sin app Zlatan Unplugged: