Uppdaterad 20.52 | Publicerad 20.40

Malmö FF har bärgat årets första Europa League-seger.

Då blev Erik Botheim stor hjälte med två mål mot Qarabag.

– Vi tar en fantastisk lagseger i dag, säger han till Disney+.

Erik Botheim blev stor hjälte för Malmö FF i bortamatchen mot Qarabag. Norrmannen gjorde båda målen i det svenska lagets vändning.

För Malmö fick en tuff start när de släppte in en av Qarabags första chanser. Knappa kvarten var spelad när Juninho blev frispelad och kunde sätta bollen bakom Johan Dahlin.

Men det dröjde bara minuter innan MFF kvitterade. Ett fint anfall där Busanellos inlägg nådde in till Erik Botheim centralt. Norrmannen stötte in bollen till 1–1. Det var resultatet i halvtid.

Fick mål bortdömt

Men när de klev ut efter paus saknades målvakt Johan Dahlin. Han ersattes av andramålvakten Ricardo Friedrich.

Och det var den största motgången för MFF efter paus. Botheim var nämligen inte klar efter sin kvittering, utan han skulle även sätta ett segermål.

Ett skickligt anfall slutade i ett norskt samarbete, där Lasse Berg Johnsen petade fram bollen till sin landsman.

Då hade dock bara några minuter passerat av andra halvlek. Båda lagen skapade många chanser under tiden som återstod och Qarabag hade en andra boll i nät. Det var än en gång Juninho, men denna gång var den kvicke anfallaren offside.

”Vill prata om laginsatsen”

Och närmre än så kom inte hemmalaget. Malmö FF kunde hålla undan till slutsignalen i Baku.

– Vi gör en fantastisk match taktiskt. Vi ville vara mer kompakta och inte ge dem yta, och det lyckas vi med i dag, säger Botheim till Disney+.

24-åringen hade en tuff period målmässigt i början av hösten, men han bröt sin torka med ett spelmål mot Häcken i allsvenskan förra helgen.

– De senaste matcherna har jag byggt upp formen igen så det var fint att göra mål men i dag vill jag hellre prata om vår laginsats. Det är starkt att vinna på bortaplan i Europa, säger han.

Det är Skånelagets första seger i ligafasen i Europa League.