Dagens namn: Frans, Frank

Uniteds kollaps: ”För i helvete...”

Publicerad 2024-10-03 23.02

Manchester Uniteds kräftgång fortsätter.

Erik ten Hags gäng kollapsade mot Porto och tappade 2–0 till 2–3 – men räddades av Harry Maguire.

– Vi kan inte fortsätta släppa in så här mycket mål, säger Maguire till TNT.

Efter 0–3-fiaskot mot Tottenham i helgen trodde kanske Manchester United-fansen att det inte kunde bli så mycket sämre rent defensivt.

Men det kunde det.

I Europa League stod man nämligen för en, om möjligt, ännu sämre försvarsinsats och klappade igenom totalt mot Porto.

Marcus Rashford och Rasmus Højlund gav United en smakstart på matchen, men därefter släppte man in tre mål inom loppet av 23 minuter.

”För i helvete”, skrev klubbikonen Rio Ferdinand på X då.

Och det är ingen engångsföreteelse.

Sedan början av förra säsongen har United släppt in två mål eller fler hela 31 gånger.

Fernandes utvisad

I den 80:e minuten kom Uniteds kvitteringsjakt av sig.

Varför?

Jo, lagkaptenen Bruno Fernandes fick rött kort för andra matchen i rad.

Men trots det fick man med sig en poäng tack vare Harry Maguire som nickade in 3–3 (slutresultatet) i den 91:a minuten.

United har bara vunnit en av sina tio senaste matcher i Europaspelet.

Tidigare under torsdagskvällen bortaslog Tottenham ungerska Ferencvaros med 2–1. Lucas Bergvall spelade från start, men byttes ut i den 65:e minuten.

Hugo Larssons Eintracht Frankfurt bortaslog Besiktas med 3–1 och Larsson fick 74 minuters speltid.