Lagkaptenens pappa dog före matchen

Ronaldinh (tv) fixade ledning till Barcelona. Men det höll inte hela vägen.

Domaren stod i centrum på Riazor.

Två tveksamma straffar dömdes.

Och båda gick i mål – så mötet mellan Deportivo La Coruna och Barcelona slutade 1-1.

Resultatet innebär att Barcelona på söndagen riskerar att tappa serieledningen.

De spanska mästarna kom till svårspelade Riazor utan lagkaptenen Carles Puyol, vars pappa omkom när hans grävmaskin välte. Puyol blev underrättad om dödsolyckan efter det att FC Barcelonas flygplan hade landat i La Coruña för dagens ligamatch mot Deportivo.

Och det märktes att försvarschefen saknades i Barcelona för flera gänger kom Deportivo igenom i mittförsvaret.

Ny lagkapten var i Barcelona var istället brassestjärnan Ronaldinho. Och han tog ansvar. När Juanma Delgado olyckligt fällde Javier Saviola i den 39:e minuten blåste domaren straff - vilket vållade stora protester från Deportivo-spelarna.

Straffen tog Ronaldinho hand om bergsäkert och gav Barcelona ledningen med 1-0.

I den andra halvleken skulle domaren stå i centrum igen.

Efter 73 minuter springer Edmilson ner Joan Verdu och domaren dömer en straff som det "luktade" klar kompensation om.

Fabian Estoyanoff tog hand om straffen, men inte bättre än att Victor Valdés kunde rädda. Men på returen skickade inhopparen Juan Rodríguez in kvitteringen som också blev slutresultatet.