Dagens namn: Birgitta, Britta

David de Gea gjorde två straffräddningar

Publicerad 2024-10-06 22.43

David de Gea, 33, har fått en nytändning i Fiorentina.

Målvakten blev matchhjälte när Milans spelare själva bestämde vilka som skulle skjuta straffar.

– Det får aldrig hända igen, säger tränaren Paulo Fonseca.

På tolv år i Manchester United räddade David de Gea fem straffar på 415 matcher i Premier League.

Under söndagskvällen räddade han två straffar i karriärens fjärde Serie A-match.

Fiorentina besegrade Milan med 2–1 på hemmaplan och spanjoren, som nyligen var klubblös i ett helt år, blev nog den störste matchvinnaren.

Tog två straffar

Vid ställningen 1–0 hade Milan chansen att kvittera från straffpunkten två gånger men båda gångerna stod de Gea i vägen.

Först kastade han sig och stoppade Theo Hernández straff i första halvlek och i andra halvlek fick han nästan sträcka ut sig ännu mer när Tammy Abraham försökte från elva meter.

Matchen var stökig med bland annat två röda kort och ytterligare en straff som brändes, eftersom Milans målvakt Mike Maignan räddade en straff från Moise Kean.

Tränaren upprörd

De tre straffarna var ett stort samtalsämne efter matchen.

– Allt är straff nuförtiden. Till vår fördel eller nackdel. Det här är inte fotboll – när man ger straff för minsta lilla beröring, säger Milans tränare Paulo Fonseca till DAZN.

Han var också arg på sina spelare, som improviserade under matchen och bytte straffskytt.

– Självklart är jag upprörd. Christian (Pulisic) ska ta straffarna. Det får aldrig hända igen och det har jag sagt till spelarna, säger Fonseca enligt Football-Italia.

Fiorentina tog sin andra seger för säsongen och ligger på elfte plats i Serie A. Milan, som förlorade efter tre raka segrar, ligger sexa i tabellen.