Lindelöf tillbaka efter 190 dagar

Uppdaterad 17.50 | Publicerad 16.59

Victor Nilsson Lindelöf, 30, har missat hela säsongsinledningen.

Nu är han tillbaka.

Den svenske mittbacken byttes in i halvtid i matchen mot Aston Villa, som slutade 0–0.

Blågults lagkapten har haft stora skadeproblem på senare tid.

I slutet av förra säsongen började baksida lår strula och sedan dess har han inte gjort en enda minut för Manchester United i Premier League.

Nu, 190 dagar senare, är han tillbaka.

Han inledde visserligen söndagens match mot Aston Villa på bänken, men efter den första halvleken valde den kraftigt ifrågasatte managern Erik ten Hag att agera och byta ut såväl Harry Maguire som Noussair Mazraoui.

In kom Victor Nilsson Lindelöf och Matthijs de Ligt.

Sämst någonsin

Matchen var på det stora hela en ganska sömnig historia. Närmast ett mål var Bruno Fernandes som prickade ribban.

Men det slutade alltså 0–0.

Manchester Uniteds tränare Erik ten Hag är pressad.

Det innebär att United har skrapat ihop åtta poäng på de sju första ligamatcherna den här säsongen – deras sämsta start i Premier League-historien.

Och Erik ten Hag räknar med att det lär bli diskussioner om hans framtid under landslagsuppehållet.

– Jag förväntar mig att det blir ett samtal med ägarna, säger han.

Nations League härnäst

Lindelöfs comeback är i alla fall trevliga nyheter för Blågults förbundskapten Jon Dahl Tomasson inför de stundande matcherna i Nations League.

Sverige möter Slovakien borta på fredag nästa vecka Estland borta på måndagen veckan därpå.

Lindelöf är med i truppen.

Chelsea spelade också oavgjort på söndagen – 1–1 hemma mot Anthony Elangas Nottingham Forest.