Uppdaterad 2013-05-13 | Publicerad 2013-05-12

Fansen sprang in för tidigt igen

Watford förlorade direktplatsen till Premier League efter ett sanslöst drama mot Hull.

Nu är de i playoff-final – efter en utmanare till det historiska dramat.

Ni kanske minns avslutningen av årets Championship den 4 maj. Hull såg då ut att tappa Premier League-platsen till Watford efter att ha bränt en straff på stopptid, sedan fansen stormat planen för tidigt i tron att det var slutsignalen, och i anfallet direkt efter släppt in 2-2 mot Cardiff. Ett osannolikt drama vars upplösning Hull-spelarna fick följa från spelargången.

Straff i 97:e minuten

Där stod en TV-apparat som visade hur Watford samtidigt släppte in 1-2 mot Leeds i den 89:e minuten – och därmed skickade tillbaka Premier League-avancemanget till Hull. Detta efter att ha drabbats av två målvaktsskador, en på uppvärmningen och en under matchen, och 19-årige debutanten Jack Bonham stått för två tavlor.

På söndagen var ordinarie målvakten Manuel Almunia tillbaka mellan stolparna och tog revansch – i ett nytt jättedrama. I den 97:e minuten, vid ställningen 2-2 totalt, fick Leicester straff. Anthony Knockaert klev fram men Almunia räddade både straffen och returen.

Stormade planen innan matchens slut

Målvakten satte sedan igång spelet snabbt vilket gav Watfoprd en kontring. Den avslutade Troy Deeney 20 sekunder efter straffmissen för Leicester till 3-1 för Watford, och 3-2 totalt, vilket innebär att Watford nu är i playoff-final om en plats till Premier League.

Fansen stormade planen i glädje, återigen innan matchen var över, men den här gången stod sig resultatet. I finalen på Wembley väntar Crystal Palace eller Brighton för Watford.