Aston Villa chockade Bayern München.

Engelsmännen bröt därmed tyskarnas jättesvit i Champions League.

”Super sub” Jhon Durán, 20, blev hjälte efter en blunder från Manuel Neuer.

Aston Villa har fått bästa tänkbara start på årets Champions League.

Britterna följde upp premiärsegern borta mot Young Boys genom att besegra självaste Bayern München, som inte har förlorat i gruppspelssammanhang i CL sedan 2017 (41 raka matcher), hemma på Villa Park med 1–0.

Blunder

Hjälte blev den speciella målskytten Jhon Durán som utnyttjade ett sömnigt tyskt försvar i den 79:e minuten. Anfallaren, som blev inbytt nio minuter tidigare, tog en löpning i djupled och upptäckte att Manuel Neuer stod långt utanför sitt egna mål.

Colombianen var då påpasslig och placerade in bollen över målvakten.

Prins William på plats.

Durán har nu gjort fem mål den här säsongen, men har inte startat en enda match för Unai Emery.

Jätteräddningar

Bayern München saknade inte lägen för kvittering och närmast var Jamal Musiala och Harry Kane. Den förstnämnde löpte sig fri på stopptid, men från nära håll räddade målvakten Emiliano Martinez. I matchens sista sekund hade Kane en nick från nära håll som argentinaren kunde stöta undan.

När slutvisslan ljöd nådde jublet inga gränser på Villa Park – där prins William fanns på plats – som fick se Champions League-fotboll för första gången på 41 år.

– Det är otroligt. Vi är en klubb som tagit steg och jag älskar att spela här inför våra fans. Det här är en kväll vi kommer komma ihåg länge, säger Martinez.

Tyskarna vann premiären mot Dinamo Zagreb. Härnäst väntar Barcelona för Vincent Kompanys gäng.

– Vi hade absolut till tillräckligt med målchanser för att göra mål, men deras målvakt hade en fantastisk match. Det var en tuff kväll, säger Harry Kane.