Ensam om målrekordet i gruppspelet

KÖPENHAMN/STOCKHOLM. För tre veckor sköt han bort Sverige från VM.

I kväll skickade Ronaldo ut Champions Leagues svensklag från Europa – och petade ned Zlatan från tronen.

Han stod för en av fullträffarna mot FCK och är nu ensam om målrekordet i ett och samma CL-gruppspel.

– Jag är glad att jag gjorde ett mål och slog rekordet, säger Ronaldo i den mixade zonen.

Inför den sista omgången i grupp B i Champions League hade FC Köpenhamn fortfarande chansen att nå en tredjeplats och en plats i Europa Leagues ”slutspel” i vår.

Men då behövde man ta Real Madrid, som trots att de var klara gruppsegrare ställde upp med bästa laget, hemma och samtidigt ha hjälp av Juventus borta mot Galatasaray.

Dömde bort mål för ruff

FCK, med svensktrion Johan Wiland, Olof Mellberg och Pierre Bengtsson, hade några lägen i inledningen av matchen när spanjorerna slarvade.

Sedan smekte Luka Modric in 1-0 till Real Madrid i krysset från 16 meter i den 25:e minuten.

FCK hade faktiskt en kvittering i mål men det dömdes bort för ruff på Iker Casillas i Madrid-målet till protester från majoriteten av de 37 241 i Parken.

Och direkt i början av andra halvlek slog Cristiano Ronaldo spiken i europakistan för Mellberg & Co. Pepe nickade fram Ronaldo i bortre delen av straffområdet och Ronaldo kunde säkert placera in 2-0 bakom Wiland.

Ronaldo ensam om målrekordet

Den 27 november var Zlatan Ibrahimovic med och sköt PSG vidare till Champions League med en 2-1-vinst mot Olympiakos.

32-åringen blev historisk när han gjorde 1-0 i matchen - det var hans åttonde mål i turneringens gruppspel den här säsongen.

Han tangerade rekordet - en notering som Filippo Inzaghi, Hernan Crespo, Ruud van Nistelrooy och Cristiano Ronaldo hade klarat av.

Men efter Ronaldos 2-0-mål är portugisen ensam om rekordet. Nu har 28-åringen stått för nio fullträffar under ett och samma CL-gruppspel - bästa noteringen någonsin.

– Jag är glad att jag gjorde ett mål och slog rekordet, säger Ronaldo.

Ronaldo missade straff

Men i den 90:e minuten fick Sverige och Wiland en liten, liten revansch på Ronaldo för den här hösten. Då räddade nämligen svensken superstjärnans nonchalanta straff sedan denne hade fallit omkull mycket tveksamt på en glidtackling.

FC Köpenhamns Europaspel är över för den här säsongen.

Slutspelslottningen i Champions League sker på måndag klockan 12.00.