Dagens namn: Birgitta, Britta

Sevilla upp i topp i La Liga

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-11-18

Vann toppmötet mot Valencia med 3-0

Sevilla gick upp i serieledning i spanska ligan efter 3–0 i toppmötet hemma mot Valencia.

Redan i den 17:e minuten drog David Silva i Valencia på sig sin andra varning och blev utvisad. Två minuter senare slog Julien Escude in en frispark bakom Santiago Canizares och skadedrabbade Valencia var ett slaget lag.

Luis Fabiano gjorde 2–0 efter 55 minuter och Frederic Kanoute fastställde slutresultatet till 3–0 i 71:e minuten.

Toppar ligan

Sevilla toppar nu La Liga på 25 poäng, två poäng före Barcelona och Real Madrid. Barcelona har dock en match mindre spelad.

Största jublet på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan kom när Joaquin blev utbytt i Valencia efter 63 minuter. Joaquin spelade tidigare i lokalkonkurrenten Real Betis och skadeglädjen hos Sevillafansen visste inga gränser när han fick lämna planen efter en klen insats.

Nye tränaren Fabio Capello börjar få ordning på stjärnorna i Real Madrid. På lördagen blev det seger med 3–1 mot Racing Santander hemma på Bernabeu stadion.

Tät defensiv

Capello har framför allt lyckats täta i defensiven och med hårt arbetande mittfältsduon Mahamadou Diarra och Emerson har motståndarna haft svårt att göra mål på Real. Hittills har det bara blivit åtta insläppta på elva matcher.

Sergio Ramos inledde målskyttet redan efter fem minuter när han nickade in en hörna. Jose Antonio Reyes gjorde 2–0 i 58:e minuten medan Mahamadou Diarra gjorde Reals tredje mål i den 71:a minuten.

Ezequiel Garay gjorde Racings reduceringsmål (76) på en snygg frispark.