Dagens namn: Birgitta, Britta

Real Madrid fick revansch

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-22

Besegrade Barcelona i ”El Clásico”

Förra säsongen utklassade Barcelona Real Madrid i i "El Clásico" och vann med 3-0 på Santiago Bernabéu.

På söndasgkvällen kom en gruvlig revansch.

Ett heltänt Real Madrid vann med 2-0 efter mål av Raul och Ruud van Nistelrooy.

– Många saker fungerade bra men Rauls mål fick oss att slappna av. Efter det kunde vi spela som vi ville, sa Madrids målvakt Iker Casillas.

Förra säsongen tog Barcelona en av sina största segrar någonsin i "El Clásico" då Real Madrid utklassades med 3-0 på Santiago Bernabéu efter en uppvisning av Ronaldinho, som till och med fick stående ovationer hemmapubliken. Och det märktes att det var ett heltänt Madrid-lag som kom in för prestigemötet för att ta revansch.

Real tog tag i matchen från start och utdelningen kom snabbt för Fabio Capellos mannar. Redan i den tredje minuten kom Sergio Ramos fram på högerkanten och slog ett perfekt inlägg som lagkaptenen Raúl nickade distinkt in bakom en chanslös Victor Valdez. Madrid fortsatte sedan att mata snabba anfall, ofta med omställningar där Ramos stormade fram längs högerkanten.

Tuff smäll för Messi

Efter 22 minuters spel fick Barcelonas Lionel Messi en otäck smäll på fotleden av brassen Emerson, som varnades av domaren. Men den argentinske talangen kunde som tur var för Barcelona fortsätta matchen. ”Barca” jobbade sig in i matchen och mycket av spelet gick genom den argentinske bolltrollaren.

Barcelonas bästa målchans kom efter 26 minuter men Eidur Gudjohnsens skott gick utanför målet i bra läge. Ronaldinho, som hade stor show förra året, hade stora problem att komma loss och slå sina genomskärande passningar. Brassen Emerson höll ett vakande öga på stjärnbrassen.

Het van Nistelrooy

I den andra halvleken fick Real en drömöppning – precis som i den första. Måltjuven Ruud van Nistelrooy slängde sig fram på ett inlägg från Robinho och stötte in 2-0 – efter bara sex minuters spel. Barcelona var i den här perioden av matchen i rejäl gungning. För fyra minuter senare var holländaren van Nistelrooy nära att slå till med ett drömmål. Men lobben över Victor Valdés träffade ribbban.

Regnet öste ner över Santiago Bernabéu något som gjorde speler mer chansartat, men Real Madrid spelade strålande försvarsspel och höll koll på Ronaldinho matchen igenom. I den 70:e minuten fick Ronaldinho ett strålande frisparksläge men bollen gick högt över Iker Casillas mål. Med tio minuer kvar blev Ruud van Nistelrooy utbytt och fick stående ovationer för sin insats av publiken.

Tränaren Fabio Capellos taktik med de snabba omställningarna och det agressiva mittfältspelet bäddade för segern. Dessutom fick de Ronaldinho ur balans - brassen drog på sig en varning när han fult attackerade landsmannen Robinho med åtta minuter kvar.

- Det är en lång säsong kvar men att slå de spanska mästarna och Europamästarna på det här sättet kommer att bli en injektion för vårt självförtroende, sade Madrids back Roberto Carlos.

För Madridborna var segern en skön revansch på förra årets 0–3-förlust i El Classico.