Hammarby var på väg att befästa sin position i den absoluta allsvenska toppen – efter en vändning mot jumbon Örebro.

Men hemmalaget fick straff och kvitterade.

– Det här är inte den fotboll vi vill spela. Det är en för gammal fotboll, säger Nanne Bergstrand i C More.

Örebro har haft en mardrömsinledning på allsvenskan.

På fem matcher har det bara blivit en ynka poäng – ikväll dubblade laget den skörden efter att ha både tappat 1-0 till 1-2 och sedan kvitterat igen.

Avgörandet blev dramatiskt.

Vid 2-1-ställning sprang Hammarbymålvakten Johannes Hopf och Kalle Holmberg i varandra och Örebrospelaren fick ont. ÖSK ropade på straff – men domaren tyckte annat.

Strax senare var det dags för ännu en situation i straffområdet. Den här gången sträckte Stefan Batan ut armen mot Eidur Sigurbjörnsson som ramlade.

"Såg billig ut"

Och den här gången pekade domaren mot straffpunkten.

Därifrån kunde Ahmed Yasin kvittera med ett välplacerat skott.

– Den såg billig ut, men man behöver se den fler gånger innan man kan göra en bedömning, säger Nanne Bergstrand i C More.

Hammarbytränaren var nöjd med att laget lyckats vända matchen – men var inte alls nöjd med sitt lags spel.

– Det är överhuvudtaget väldigt mycket inläggsfotboll från vår sida. Det här är inte den fotboll vi vill spela. Det är en för gammal fotboll. Vi vill vill passa mer, säger han.

Veteranen gjorde mål

Inför matchen valde Örebrotränaren Alexander Axén att peta målvakten Oscar Jansson till förmån för Jacob Rinne.

Samtidigt gjorde Patrik Haginge sin första match från start.

Och veteranen gav hemmalaget en dröminledning inför storpubliken. 30-åringen gjorde 1-0 redan efter 15 minuter efter att ett virrigt Bajenförsvar helt tappat markeringen.

Hammarby lyckades kvittera strax innan paus när när Mats Solheim nådde högst på en hörna och snyggt nickade in 1-1 – hans första allsvenska mål i den gröna dressen.

I den andra halvleken var det en annan premiärskytt som presenterade sig när Birkir Már Sævarsson stötte in 2-1 i den 64:e minuten.

Strax innan fick Bajenfansen dock se illavarslande bilder när Kennedy Bakircioglu byttes ut – tog sig för låret och grimaserade illa.

Matchen slutade 2-2.