Dagens namn: Birgitta, Britta

Sundsvall åkte på bortasmäll

Publicerad 2014-09-13

Gif Sundsvall hade läge att rycka åt sig en trepoängsledning i superettan. I stället åkte laget på en stjärnsmäll mot Degerfors på lördagen.

Efter att Sundsvall dominerat i första halvlek var det Degerfors som tog över och vann med klara 4–1 hemma på Stora Valla.

En kontring gav Degerfors 1–0 genom Ferhad Ayaz i slutet av första halvlek. Av gästernas väntade anstorming efter pausen blev intet. I stället gjorde Peter Samuelsson (två) och Daniel Sundgren målen som bar till storsegern. Ett självmål gav Sundsvalls tröstmål.

Ljungskile kan gå upp i topp

Samuelsson gjorde mål för sjätte matchen i rad och är med 13 mål i delad skytteligaledning.

Ljungskile tar klivet högst upp i superettan om det blir seger hemma mot jumbon Assyriska på söndagen.

I regionen strax nedanför topplagen spelade Varberg och Jönköping 1–1.