Dagens namn: Birgitta, Britta

Malmö klättrar i tabellen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-18

Slog tabelltvåan Göteborg stort

Torsdagskvällens damallsvenska i fotboll bjöd på två utklassningsmatcher och mycket mål.

Förhandsfavoriten Malmö, som har haft en tuff start på säsongen och kämpat på en sjätteplats, fick plötsligt fart under fötterna och slog tabelltvåan Göteborg med 4–0.

Efter nära kvarten spelad satte Manon Melis 1–0 bakom Göteborgs och svenska landslagets målvakt Hedvig Lindahl, tvåan kom före paus genom Pavlina Scasná. I andra halvlek kom målen av bara farten, först satte Therese Sjögran en straff och sedan ökade Nilla Fischer på till 4–0.

I och med segern klättrade Malmö upp till en fjärdeplats.

Även Djurgården bjöd på ett ordentligt målfyrverkeri när jumbon Stattena besegrades med 6–0 hemma på Kristineberg. 5–2-segern mot Hammarby för några dagar sedan hade stärkt Djurgårdens självförtroende och tabellsjuan tog redan i den tolfte minuten ledningen genom Marijke Callebaut. Strax före halvtidsvilan ordnade lagkaptenen Victoria Svensson 2–0, och under en kvart i andra halvlek gjorde Dif-damerna fyra mål och säkrade segern enkelt.