Dagens namn: Evald, Osvald

Fyra mål av Suarez

Publicerad 2016-04-23

Fotboll. Luis Suarez gjorde fyra mål för Barcelona, Atletico Madrid gjorde bara ett och Real Madrid darrade lite när de tre topplagen i La Liga vann sina matcher på lördagen.

Efter åtta raka segrar i ligan släppte Real Madrid plötsligt in två snabba mål borta mot Vallecano. Inte sen 13 februari har Real släppt in två mål i en ligamatch men nu nätade Adri Embarba och Miku innan det gått en kvart.

Gareth Bale reducerade strax före paus och Lucas kvitterade en bit in i andra. 2-2 höll i sig och Madrid såg ut att vara på väg mot första poängförlusten i ligan sen förlusten i derbyt mot Atletico i slutet av februari. Men i 81:a satte Bale sitt andra mål och säkrade nionde raka segern i ligan.

Atletico Madrid är dock fortfarande en poäng före Real efter 1-0 hemma mot Malaga, målskytt argentinaren Angelo Correa på ett skott som tog på en försvarare.

Atletico är tvåa på 82 poäng, samma som ettan Barcelona som slog Gijon med 6-0 efter bland annat fyra mål av Luis Suarez, de två sista på straff. Ja, Barcelona fick tre straffar på elva minuter och förvaltade alla tre, den tredje prickade Neymar in med fem minuter kvar.

Real är trea, en poäng bakom Atletico och Barcelona med tre omgångar kvar.