Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Lille med jätteskräll – slog Real Madrid

Simon Uggla/TT

Publicerad 2024-10-02 23.04

Lille slog regerande Champions League-mästaren Real Madrid med 1–0 och bröt spanjorernas 14 matcher långa förlustfria svit.

Stor syndabock blev Eduardo Camavinga som orsakade den målgivande straffen.

Ledningsmålet kom precis före halvtidsvilan, då Camavinga stoppade en frispark med armen. Efter VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten och kanadensaren Jonathan David var säkerheten själv.

Real pressade på för ett kvitteringsmål, men Lille stod upp bra. Det blev dock rejält svettigt för fransmännen i slutskedet av matchen.

Högerbacken Tiago Santos räddade på mållinjen i minut 86 och i nästa sekvens var det målvakten Lucas Chevaliers tur att stå för en jätteräddning på Antonio Rüdigers nick. Men närmare än så kom inte Los Blancos.

Bröt svit

Därmed satte Lille punkt för Real Madrids svit på 14 raka CL-matcher utan förlust. Gabriel Gudmundsson, som på onsdagen togs ut i den svenska landslagstruppen, spelade hela matchen för Lille och stod för en stark prestation.

Lille var inte den enda skrällen i onsdagens omgång. Hemma på Villa Park slog Aston Villa den tyska storklubben Bayern München med 1–0. Stor syndabock blev Bayerns målvakt Manuel Neuer.

Neuer, som sin vana trogen var långt ute på egen planhalva, missbedömde ett Villa-uppspel och fick se Jhon Durán retfullt lyfta bollen över honom och in i mål.

Vände trots rött

Juventus hamnade i underläge två gånger om borta mot Leipzig och fick dessutom spela sista halvtimmen med en man mindre efter att Michele Di Gregorio visats ut. Ändå lyckades Turinklubben vinna med 3–2 efter dubbla mål av Dusan Vlahović.

I Lissabon gick Benfica på knock och vann med 4–0 mot Atlético Madrid. Liverpool hade i sin tur inga problem att städa av Bologna hemma på Anfield och vann komfortabelt med 2–0.

Benfica, Juventus, Aston Villa och Liverpool hör till de sju lag som står på sex poäng efter två omgångar.