Karlskrona vann maratonmatch mot AIK

Publicerad 2016-03-20

Ishockey. Det krävdes tre förlängningar för att avgöra första matchen i direktkvalet till SHL. Till slut stod Karlskrona som segrare med 3-2.

– Det är fortfarande först till fyra segrar som gäller, sade AIK:s tränare Roger Melin.

Karlskrona tog ledningen efter knappt nio minuter sedan Mattias Guter prickat rätt i power play. När sedan Karlskrona åkte på sitt första besök i syndabåset så kvitterade AIK genom Malte Strömwall i 18:e minuten.

Karlskrona klarade visserligen av sin andra utvisning i början av andra perioden men precis när laget slappnade av så slog AIK:s Christian Sandberg in 2-1.

Lindvall suverän

Annars var det målvakterna som stod i fokus denna långa lördagskväll. Hemmalaget dominerade med stort puckinnehav men effektiviteten var dålig vilket 32-11 i skott efter två perioder var ett bevis på. Men AIK hade också en strålande målvakt i Gustaf Lindvall.

Bara 45 sekunder in i sista perioden lyckades Karlskrona äntligen överlista Lindvall igen när Jimmy Andersson styrde in Toni Kähkönens skott.

Spelet blev tuffare och AIK:s Robin Kovacs gick över gränsen när han hoppade in en tackling mot huvudet på Joel Kellman. Fem minuters utvisning och matchstraff blev resultatet.

Holmqvist täppte till

Karlskrona pressade på i slutminuterna och vann skotten med totalt 42-16 men det blev förlängning. Där fick AIK straff direkt men Johan Holmqvist räddade Christian Sandbergs skott. Holmqvist gjorde också en suverän räddning när Jesper Bratt var fri i slutet av första förlängningen.

Knappt sju minuter in i tredje förlängningen tvingades AIK byta ut Lindvall sedan han blivit påkörd. In med Robin Rahm som efter 10.55 fick släppa in pucken bakom sig sedan Vjatjeslav Truchno brutit in framför mål.

– Det är ändå bara en förlust, det är fortfarande först till fyra segrar som gäller, sade Roger Melin till Kanal 12.