Inbrott hos Stenson - som tappar i The Open

Publicerad 2017-07-21

Golf. Regn, blåst och lite oflyt.

Och som om inte det var nog ett inbrott i huset som Henrik Stenson hyr under British Open.

– Det var surrealistiskt, säger golfstjärnan som ligger 24:a och är åtta slag från ledningen.

Det var under Henrik Stensons första runda i British Open som inbrottstjuvarna slog till. I stället för lite avkoppling inför andra rundan blev det en kaotisk torsdagskväll för Stenson och frun Emma.

– Att springa runt och fylla i polisrapporter och behöva bege sig ut, i stället för att ha en lugn och skön kväll hemma, hjälper inte till, säger 41-åringen.

Stenson blev av med en resväska med så gott som alla golfkläder, medan Emma och en vän till familjen blev av med en del värdesaker.

– Det känns inte som att det var en tillfällighet att de har länsat huset som man har hyrt samma dag som jag är ute och spelar, säger Stenson.

– Men vad kan man göra? Över tid har vi varit ganska förskonade från sådana situationer. Förr eller senare är det alltid en risk att det händer, tyvärr hände det nu.

"En tuff dag"

Efter en allt annat än optimal uppladdning fick Henrik Stenson en tuff runda på Royal Birkdale. Kustvädret norr om Liverpool var av den där typen som bäst lämpar sig för att stanna hemma i soffan och kolla på film och äta chips. De första regndropparna föll samtidigt som Stenson stod på första tee, och sedan bjöds det stundtals på både skyfall och kraftiga vindar under rundan.

– Det var en tuff dag där ute, det visste vi att det skulle bli. Men det var några små fickor av uppehåll i alla fall, som gjorde det lite mer uthärdligt.

Henrik Stenson följde upp sin inledande 69-runda med att gå på 73 slag och är totalt två över par, åtta efter ledande amerikanen Jordan Spieth. Men än ger den regerande mästaren inte upp hoppet om att blanda sig i toppstriden.

– Då krävs både att jag spelar lite bättre och att flytet vänder. I dag kanske jag spelade tillräckligt bra för att kunna skjuta par (i stället för tre över), säger Stenson som bland annat gjorde tre bogeys efter att ha hamnat i de djupa greenbunkrarna.

– Det var ingen annan än jag som slog ner bollarna där. Men att ha tre skitlägen av tre möjliga, då har man inte riktigt flytet.

Spieth vass på greenerna

Samtidigt tvingades Stenson se på när spelpartnern Jordan Spieth, USA, var briljant på och runt greenerna. 23-åringen, som leder två slag före landsmannen Matt Kuchar, satte bland annat en svår chip för par när han var illa ute på hål 10.

– Spieth är definitivt den som står högst på min lista av vinnarkandidater i nuläget. Kanske inte bara för att han leder, men han puttar snudd på lika bra som han gjorde när han vann Masters 2015 och jag spelade med honom.

Bäste svensk efter två dagar är Alex Norén, som är på par totalt och två slag före Stenson.

Southport, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln