Belgien möter Israel – i Ungern

TT:s korrespondent

Publicerad 15.03

Lagkapten Kevin De Bruyne tar sig för huvudet sedan Belgien åkt ut mot Frankrike i åttondelsfinalen i EM. Härnäst väntar Nations League - med belgisk hemmamatch i Ungern. Arkivbild.

Belgiens hemmaplan hamnar i Ungern när fotbollslandslaget möter Israel i Nations league i höst, uppger tidningen Het Laatste Nieuws.

Det belgiska förbundet bekräftar på tisdagen att matchen den 6 september av säkerhetsskäl inte kommer att spelas i Belgien.

Varken Bryssel eller någon annan belgisk stad har velat ta på sig arrangemanget av oro för protester och terrordåd. I höstas dödades två svenska supportrar i centrala Bryssel inför EM-kvalet mellan Belgien och Sverige – en match som sedan avbröts i halvtid och aldrig spelades klart.

Enligt Het Laatste Nieuws kommer Belgien-Israel att spelas på Bozsik Arena i Budapest. Samma stadion används redan som Israels hemmaplan i turneringen, på grund av det osäkra säkerhetsläget i Israel.

Även Frankrike och Italien ingår i samma Nations League-grupp som Belgien och Israel. Deras hemmamatcher mot Israel är dock fortsatt planerade att spelas i Paris respektive Udine.