Nytt Kroatien-fiasko efter sen kvittering

Clara Nyblom/TT

Publicerad 2024-06-19

Luka Modric i matchen mot Albanien.

Kroatien hade pressen på sig inför mötet med Albanien, efter att ha blivit utspelad i första matchen med 0–3 mot Spanien.

Då stod kroaterna för en ny flopp, efter 2–2 i ”Balkanderbyt”.

Kvitteringen kom i det absoluta slutskedet.

Det var på tilläggstid, med minuten kvar, som Klaus Gjasula gjorde 2–2-målet för Albanien till Kroatiens stora förtret.

En skön revansch för den albanske mittfältaren som tidigare under matchen gjorde självmål, vid Kroatiens 2–1-mål.

Ledningen tog Albanien oväntat nog, redan efter tio spelade minuter via en fin nick av Qazim Laci.

Kort därpå fick Albaniens stora stjärna Kristjan Asllani en jättemöjlighet att utöka till 2–0, men Dominik Livakovićs räddning höll kvar Kroatien i matchen.

1–0 stod sig länge innan Kroatien stod för en blixtvändning – två mål på två minuter.

Kroatiens kvittering kom i 73:e minuten genom Andrej Kramaric, till vardags i tyska Hoffenheim. Gjasulas dråpliga självmål dröjde inte länge, sedan bollen studsat omkring i straffområdet efter Ivan Perisic avslut.

I slutminuterna hade Albanien flera chanser på en kvittering, och fick alltså in ett 2–2-mål till slut.

Kroatien, som tog VM-brons 2022, har nu tagit ynka en poäng i ”dödens grupp”. I sista omgången ställs man mot Italien – som ikväll ställs mot Spanien i ett klassikermöte.