Dagens namn: Evald, Osvald

Engqvist avgjorde i sudden för Djurgården

Publicerad 2017-11-25

Ishockey. Andreas Engqvist är en nyckelspelare för Djurgården.

I en jämn match mot Rögle blev lagkaptenen matchhjälte med två mål och en assist i 4-3-segern.

– Skönt att jag får avgöra, säger han efter sitt mål i förlängningen.

I sin comeback från skada mot HV71 i förra omgången gjorde Andreas Enqvist två assist i 4-1-segern. Hemma mot Rögle visade han återigen klass.

Men det var gästerna som började bäst och ryckte ifrån till en 2-0-ledning i den första perioden. Djurgården fick en reducering före pausvilan genom Jonathan Davidsson och hade kontakt.

Den andra perioden var Djurgårdens bästa. Det i kombination med kostsamma felpass och pucktapp från Rögle ledde till en vändning från hemmalaget. Andreas Engqvist tryckte först in 2-2 i slottet. Sedan vann han puck i Röglezonen i numerärt underläge och spelade fram Patrik Lundh till 3-2.

Rögle fick chansen i spel fem mot tre i 1.22 i tredje, och tog den när Bryan Lerg gjorde sitt andra mål för kvällen.

Precis före full tid fick Rögle debutanten Ben Youds, som värvats från Växjö, utvisad. Ett powerplay som Djurgården bar med sig in i förlängningen och utnyttjade. Engqvist styrde Linus Hultströms skott på målvakten och tog sedan hand om returen, 4-3.

– Jag hade lägen på lite fler till och med. Skönt att man fick hänga dit en till, säger Engqvist till C More.

Segern var Djurgårdens åttonde på tio hemmamatcher. För Rögle var det ändå första bortapoängen på sju försök.

Tränaren Cam Abbott gladdes åt en poäng men höll inte med domaren om utvisningen på Youds.

– Jag är besviken på domslutet. Det är inte rättvist. Annars är jag otroligt stolt över hur killarna kämpade och lyckades ta en poäng i kväll, säger Abbott.