Rosengård tog sjätte raka segern

Publicerad 2016-05-21

Fotboll. Rosengård vann toppmötet mot Göteborg med 2-1. Och gick därmed upp i topp i damallsvenskan efter sex raka segrar i vår.

Ella Masar gjorde 1-0 på Valhalla redan i den fjärde minuten. Natasha Andonova utökade Rosengårds ledning drygt 20 minuter senare.

Efter paus bytte matchen skepnad. Göteborg tog för sig allt mer och ett reduceringsmål kom i den 72:a minuten genom Pauline Hammarlund.

– Jag vet inte vad som hände, vi spelade så bra i första halvlek och gjorde inga förändringar till den andra. Men det var mycket som inte stämde, vi tog många konstiga beslut, säger Rosengårds lagkapten Emma Berglund till Radiosporten.

– Det blev stressigt på slutet när de gjorde 2-1. Just nu är jag bara glad över de tre poängen.

Även tabelltvåan Linköping har full pott. En tidig seriefinal spelas mellan LFC och den regerande svenska mästaren Rosengård om en vecka.

Nykomlingen Djurgården tog sin tredje seger för säsongen när de hemmabesegrade Mallbacken med 2-1. Madeleine Stegius gjorde 1-0 i den 56:e minuten, Carolina Mendes utökade till 2-0 åtta minuter senare. Mallbackens nyförvärv, landslagsspelaren Antonia Göransson, gjorde reduceringen i den 65:e minuten.

Djurgården gick upp på fjärde plats i tabellen, Mallbacken är kvar på tionde plats.