Första förlusten för AIK

Publicerad 2017-10-04

Ishockey. AIK åkte på säsongens första förlust, 2-4, mot Timrå och tappade därmed förstaplatsen i hockeyallsvenskan till Björklöven.

Stockholmarna fick en smakstart i Timrå när Eric Norin pangade in 1-0 i numerärt överläge efter 5.23. Kort därefter krockade två AIK:are i anfallszonen, vilket ledde till en kontring och 1-1 genom Filip Hållander. Det var inledningen på en målexplosion och bara två minuter senare stod det 3-1 till Timrå efter att Johan Johnsson och Vilmos Gallo hittat rätt.

Björklöven toppar tabellen på tolv poäng, lika många som AIK, efter 3-2 hemma mot Modo. Fredric Andersson blev segerskytt när han gjorde sjätte målet på fem matcher.

Hetast i hockeyallsvenskan på onsdagskvällen var Troja/Ljungbys Mattias Åkesson. Inom loppet av sex minuter och tio sekunder i första perioden sköt han 2-0, 3-0 och 4-0 - ett äkta hattrick - i 4-2-segern mot Södertälje.