Dagens namn: Nils

Kennedys pärla säkrade segern

Publicerad 2016-08-21

Fotboll. Hammarby gick miste om en given straff och Philip Haglund fick nöja sig med ett mål mot IFK Göteborg.

Det spelade ingen roll när Kennedy Bakircioglu satte punkt med en frispark i krysset, 2-0.

Philip Haglund hann före utrusande IFK Göteborgsmålvakten John Alvbåge och stötte in 1-0 för Hammarby i det fotbollsallsvenska mötets 20:e minut.

I andra halvlek var hans hörnnick på väg att resultera i 2-0 när Göteborgs vänsterback Scott Jamieson placerade armen i vägen på mållinjen.

Domaren Johan Hamlin missade regelöverträdelsen och Hammarbysupportrarna fick fortsätta att svettas i ett regnigt Stockholm.

Det stora jublet bröt ut först på tilläggstid när Kennedy Bakircioglu hann före den efterlängtade slutsignalen. Alvbåge hade räddat en frispark från Hammarbymittfältaren tidigare under matchen. Mot projektilen upp i högra krysset, med Kennedy-ögon sett, var han dock maktlös.

– Skönt. Jag fick revansch. Jag tänkte att det ska mycket till för att rädda den. Vi försvarar oss bra och 2-0 dödar matchen. Det var en enorm glädje, sade Bakircioglu till C More.

Han slickade i sig ovationerna från läktarplats.

– Det är självklart mycket roligare än när de buar, sade 35-åringen.