Dagens namn: Nils

Stekhet forwardsduo i kallt Sundsvall

Publicerad 2016-11-06

Fotboll. Djurgårdens unga anfallare avslutade säsongen på bästa sätt.

Michael Olunga och Tinotenda Kadewere stod för tre av målen i 5-2-vinsten borta mot GIF Sundsvall.

Två mål från Olunga tar upp honom på femteplats i skytteligan

I ett snöigt och kallt (-3 grader) var det två afrikanska anfallare som värmde mest. Det var dock en AIK:are som satte första målet, Sundsvalls AIK-lån Noah Sonko Sundberg satte en pressad vrist in bakom Andreas Isaksson efter nio minuter.

Drygt fem minuter efter ledningsmålet var det dags för firma Olunga/Kadewere att presentera sig. Kadewere slog passningen och Olunga rundade Tommy Naurin i Sundsvalls mål.

Olungas andra

Sedan fyllde Othman El Kabir på med 2-1 för Djurgården innan halvtid. Andra halvlek hann knappt bli tio minuter så höll sig Djurgårdens succéanfallare Olunga framme igen och gjorde 3-1 efter en bjudning av Naurin. Återigen var det Kadewere som fixade assisten.

GIF Sundsvall reducerade genom Peter Wilson. Efter det var det dags för Olunga att bjuda tillbaka när han serverade Kadewere som stötte in 4-2.

På slutet utökade Magnus Eriksson ytterligare när han smällde upp 5-2 högt bakom en chanslös Naurin.

I matchens sista minuter var Olunga bara en stolpe ifrån ett hattrick.

Dempseys sista

Djurgårdens Olunga har verkligen visat framfötterna på slutet och varit väldigt framgångsrik under hösten. Tolv mål efter matchen mot Sundsvall petar upp kenyanen, med kontrakt till 2019, på femte plats i skytteliga.

Djurgårdens tränare Mark Dempsey, som gör sin sista match, har också gjort en succéhöst med åtta segrar på tolv matcher.

För GIF Sundsvall känns det nog skönare att hösten tar slut på ett lyckligt sätt. Laget tog en vinst under höstdelen av säsongen, men säkrade ändå kontraktet för några veckor sen efter hemmamatchen mot IFK Göteborg.