Dagens namn: Ingrid, Inger

Succédebut för nya NHL-laget – vann direkt

Publicerad 07.02

Utahs Juuso Valimaki, nummer fyra, firar tillsammans med lagkamraterna Jack McBain, andra till vänster, och Dylan Guenther efter att Gunther gjort mål i lagets debutmatch.

Utah gjorde succé i sin NHL-debut.

Det nybildade laget, som ännu inte fått ett ordentligt namn, vann mot Chicago med 5–2.

I sina svarta dräkter med blåvita ränder gjorde spelarna i NHL-laget Utah debut på hemmaplan i Salt Lake City – och håvade in en enkel vinst. Matchen mot Chicago var den nybildade klubbens första någonsin.

Redan efter fem minuters spel gjorde kanadensiske Dylan Guenther ett första mål, följt av ännu ett av amerikanen Clayton Keller. I andra perioden utökade Barett Hayton ledningen till 3–0 – innan Chicagos Tuevo Teravainen och Nick Foligno reducerade med ett varsitt mål.

Det räckte dock inte hela vägen för Chicago. Med knappt en minut kvar att spela gjorde Utah ytterligare två mål signerade Dylan Guenther och Lawson Crouse.

Det stod klart i april att NHL-klubben Arizona Coyotes skulle flytta till Utah, efter att ägarna till NBA-laget Utah Jazz köpt laget. Det är ännu inte klart vad klubben faktiskt ska heta – under första säsongen spelar de med en tillfällig tröja märkt ”Utah” i väntan på att allt kring varumärket ska bli färdigt.