Hoppet lever för Åberg – som hyllar Möregårdh

Carl Göransson/TT

Uppdaterad 18.13 | Publicerad 17.17

Sveriges Ludvig Åberg tappade under den andra rundan.

Ludvig Åberg har sju slag upp till täten, men hoppet lever om att fixa ytterligare en OS-medalj till Eslöv på söndag.

– Det kommer krävas bra golf, men vi är redo för utmaningen, säger han.

Ludvig Åberg har satt Eslöv på golfkartan det senaste året, men under en händelserik svensk OS-fredag fick han finna sig i att stå i skuggan av Truls Möregårdhs sensationella framfart i pingishagen några mil bort.

Efter Åbergs 70-runda, ett under par, fick han i mixade zonen veta att Möregårdh tagit sig till OS-final.

– Han gjorde det? Det är rätt coolt, riktigt häftigt. Jag hörde från någon i publiken, att det stod 3–1 i set när jag var på tolvan, säger Åberg.

– Det är häftigt att vi är ett gäng här från Eslöv som är här och tävlar från olika sporter och det säger mycket om Eslöv som stad. Vi har Lukas (Sandell) i handboll, jag i golf och Truls och gänget i pingis. Det är coolt och OS-resan som Truls har gjort är helt fantastisk.

”Kan man ta ikapp”

På söndag avgörs både pingisfinalen och golfen – och i Eslöv har man lovat att sända allting på storbilds-tv.

Ludvig Åberg behöver också bjuda på någonting fantastiskt om han ska kunna blanda sig i kampen om OS-medaljerna på Le Golf National söder om Paris. 24-åringen ligger fyra under par totalt, sju slag bakom namnkunniga ledartrion Xander Schauffele, Hideki Matsuyama och Tommy Fleetwood.

– Det gäller att komma hett ur startgroparna i morgon, försöka göra lite birdies och jaga, säger Åberg.

– Sju slag kan man ta ikapp, men det kommer såklart krävas bra golf. Banan är fantastiskt bra, man kan både göra väldigt mycket birdies men också lite större misstag.

Dubbelbogey på 15:e

Under den första rundan i Ludvig Åbergs OS-debut stämde inte spelet från tee, men puttningen var bra. Under andra rundan var situationen den omvända. Åberg fixade fler birdielägen, men puttarna ville inte trilla i. Och dagens mest kostsamma miss kom på 15:e hålet när Åberg slog inspelet i vattnet med en dubbelbogey som följd.

– Den grämer mig lite grann även om det var skönt att komma tillbaka med en birdie på 16:e, säger svensken som delar 19:e plats.

Alex Norén, som var bäste svensk efter första dagen, har ett ännu tuffare läge efter sin tunga 74-runda. Stockholmaren delar 35:e plats och har tio slag upp till topptrion.