Åberg: "Vill gärna ta en selfie med Duplantis"

Petter Nilsson/TT

Publicerad 2024-07-29 12.51

Som världsfyra i golf är Ludvig Åberg en av de stora OS-stjärnorna.

Själv blir han starstruck av en viss stavhoppare.

– Jag vill gärna ta en selfie med Duplantis, säger Åberg.

Senaste året har det varit mycket första gången för den svenske golfsensationen. Efter första USA-tourtävlingen, första Ryder Cup och första topplaceringen i en major väntar nu OS-debut.

Och det är tydligt att han njuter av att vara på plats i Paris.

– Det är en superhäftig upplevelse som man försöker att ta till vara på. En cool miljö, att kunna stöta på andra idrottare och känna att man är en del av evenemanget. Vi planerar att göra minst en natt här, säger Ludvig Åberg.

”Försöka klämma in”

Han och Alex Norén – den andre svensken i tävlingen – bor annars på ett hotell utanför Paris eftersom golfen avgörs på Golf National, några mil sydväst om den franska huvudstaden.

Han hoppas ändå hinna se lite idrott på plats.

– Framför allt nu måndag, tisdag och onsdag när vi kan planera våra dagar lite mer fritt. Jag är sugen på att kolla på svenskar i handboll. Vi ska försöka klämma in det.

Ludvig Åberg är knappast en i mängden bland de över 10 000 OS-deltagarna i Paris. Landslagscoachen Jonnie Eriksson berättar att 24-åringen redan blivit stoppad av andra idrottare som vill ta bilder.

Vill träffa Duplantis

Så vem vill Åberg själv träffa? Svaret kommer utan betänketid:

– Jag skulle gärna ta en selfie med (Armand) Duplantis, det hade varit häftigt. Det hade varit intressant att höra lite kring hur han tar sig an en tävling. En som är så duktig blir man imponerad av.

I Sweden arena, där Sverige har presskonferenser under OS, blir Åberg påmind om att han är en av inte mindre än nio idrottare med koppling till Eslöv i OS-truppen.

Bland de övriga märks bordtennisstjärnan Truls Möregårdh samt handbollslandslagets Lukas Sandell.

– Eslöv är kanske ingen jättemetropol så det är häftigt. Jag stötte på Lukas. Det var kul att få höra lite bred skånska också.

Åberg tillägger:

– Målet är ta en medalj och kunna visa upp den på torget i Eslöv.

Herrarnas golftävling startar på torsdag.