Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Magnus, Måns

Fakta: Lagens viktigaste nyförvärv

Publicerad 2015-08-06

Arsenal

Petr Cech, 33, målvakt. Från Chelsea

Experterna är säkra på sin sak. Värvningen av Petr Cech gör Arsenal till en trovärdig titelkandidat. Veteranmålvakten väntas bidra med den stabilitet som i omgångar saknats i Arsene Wengers lagbygge.

Aston Villa

Idrissa Gueye, 24, mittfältare. Från Lyon

Jordan Veretout från Nantes är förmodligen det mest spännande nyförvärvet, men frågan är om inte defensive mittfältare Idrissa Gueye är det viktigaste. Senegalesen får ta över flyktade Fabien Delphs roll som den dynamiske tvåvägsspelaren på innermittfältet.

Bournemouth

Max Gradel, 27, anfallare. Från Saint-Etienne

Flyfotad ivorian som öste in mål (17) för franska Saint-Etienne under fjolårssäsongen. Kan bli en sensation i Premier League.

Chelsea

Asmir Begovic, 28, målvakt. Från Stoke

I brist på konkurrens framstår Asmir Begovic som ett helgjutet nyförvärv för Chelsea. Den 28-årige bosniern är en av ligans bästa målvakter och kommer vara en rejäl trygghet för José Mourinho att ha bakom givne Thibault Courtois.

Crystal Palace

Yohan Cabaye, 29, mittfältare. Från Paris Saint-Germain

Klassvärvning. Cabaye ville samarbeta med tränaren Alan Pardew, som han känner sedan tiden i Newcastle, och Crystal Palace drog en vinstlott.

Everton

Tom Cleverley, 25, mittfältare. Från Manchester United

Tränaren Roberto Martinez har prisats mittfältarens, trots sin unga ålder, stora rutin från Premier League-fotbollen.

Leicester

Robert Huth, 30, mittback. Från Stoke

Den tyske mittbacken stadgade upp Leicester när han lånades ut till klubben förra vintern och var en viktig anledning till att de klarade sig kvar i Premier League. Nu har Leicester köpt loss nyckelspelaren från Stoke.

Liverpool

Christian Benteke, 24, anfallare. Från Aston Villa

Smakar det, så kostar det. Liverpool behövde en målskytt, och då fick de vackert hosta upp knappt 440 miljoner kronor för centertanken Christian Benteke.

Manchester City

Raheem Sterling, 20, mittfältare. Från Liverpool

Sanslöst dyr, men ett statement för ständigt spenderande Manchester City. Vill dessutom ha en ung engelsman som affischnamn.

Manchester United

Morgan Schneiderlin, 25, mittfältare. Från Southampton

I Morgan Schneiderlin får Manchester United en defensiv mittfältare på uppgång. En lojal spelare som gör andra bättre.

Newcastle

Georginio Wijnaldum, 24 mittfältare. Från PSV Eindhoven

Holländsk landslagsman som, likt Moussa Sissoko som redan finns i Newcastle, är dynamisk och målfarlig.

Norwich

Youssouf Mulumbu, 28, mittfältare. Från West Bromwich

Kongolesen inleder visserligen säsongen med en skada, men är precis den typen av defensiv mittfältare en nykomling behöver.

Southampton

Jordy Clasie, 24, mittfältare. Från Feyenoord

Kortvuxen iller som alternerar mellan bollvinster och spelfördelande. Tränaren Ronald Koemans favoritspelare sedan den gemensamma tiden i Nederländerna.

Stoke

Ibrahim Affelay, 29, ytter. Från Olympiakos

Ytterligare en pusselbit i saneringen av det gamla långbollsgänget Stoke. Ibrahim Affelay är en kreativ, och något fåfång, profilvärvning som klubben aldrig skulle ha köpt in för ett par år sedan.

Sunderland

Jeremain Lens, 27, anfallare. Från Dynamo Kiev

Sunderland hade stora problem med målskyttet förra säsongen och gjorde, tillsammans med Aston Villa, minst antal i hela serien. Speedkulan Jeremain Lens blir ett intressant tillskott i anfallsuppsättningen.

Swansea

Franck Tabanou, 26, vänsterback. Från Saint-Etienne

Offensiv vänsterback som gärna skickar in rappa, tidiga inlägg. Smart värvning av Swansea som tidigare har varit relativt svaga vad gäller ytterbackar.

Tottenham

Toby Alderweireld, 26, back. Från Atlético Madrid

Mångsidig försvarsspelare som dominerade för Southampton förra säsongen. Påpassligt köp av Tottenham.

Watford

Valon Behrami, 29, mittfältare. Från Hamburg

Schweizaren med kosovoalbanska rötter har en lång karriär bakom sig i klubbar som Lazio, Napoli, Fiorentina och West Ham, men trivdes inte i senaste destinationen Hamburg. Den (numera) defensive mittfältaren är ett kap för Watford.

West Bromwich

Rickie Lambert, 33, anfallare. Från Liverpool

Veteranen nötte som väntat bänk under sitt år i Liverpool, men blir en fin förstärkning för West Brom. Tunge Lambert bildar en intressant anfallsduo med kvicksilvret Saido Berahino.

West Ham

Dimitri Payet, 28, anfallare. Från Marseille

Ingen hade väl väntat sig att West Ham skulle kunna landa franske landslagsmannen och anfallaren Dimitri Payet, men tv-pengarna som flödar i Premier League möjliggör affären.