Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Mållöst mellan City och Real

Uppdaterad 2016-04-27 | Publicerad 2016-04-26

Fotboll. Ingen Cristiano Ronaldo. Och ett disciplinerat Real Madrid mot ett högt pressande Manchester City. Samt en strålande Joe Hart i Citys mål.

Då slutade första semifinalen i Champions League mållös.

Skyttekungen Cristiano Ronaldo, med 16 mål den här säsongen i Champions League, missade lördagens ligamatch mot Rayo Vallecano på grund av en lårskada. Han förklarades spelklar till den första CL-semifinalen mot Manchester City av tränaren Zinedine Zidane men var inte ens med på bänken. Lucas Vazquez tog hans plats i startelvan men syntes inte mycket.

Båda lagen visade upp ett disciplinerat spel som gjorde att underhållningsvärdet inte var det bästa i första halvlek. Speciellt Real Madrids kontrollerade spel imponerade men också Manchester Uniteds höga defensiv och jagande efter boll för att få till en seger på hemmaplan.

I 40:e minuten tvingades Citys David Silva kliva av. Han har varit skadad och var tillbaka först i ligamatchen i helgen mot Stoke.

– Vi försvarade bra men efter att David klev av så tappade vi vårt spel, sade Citys tränare Manuel Pellegrini till Viasat fotboll.

Real tog över

Sakta men säkert flyttade Real Madrid upp positionerna. Zinedine Zidane, som sagt att både Ronaldo och Karim Benzema var friska, valde att byta ut Benzema mot Jesé i halvtid och därmed var det bara Gareth Bale kvar av Reals anfallstrio.

Ett byte hann Zidane inte göra i andra halvlek. Ett eget klädbyte. För i andra matchen i rad spräckte han sina byxor.

I början av andra halvlek fick matchen mer fart. Båda lagen tappade mer och mer av sitt kontrollerade försvar och i 71:a minuten fick Jesé chansen men hans nick tog i ribbans överkant bakom Hart.

Några minuter senare kunde Real fått en straff då Nicolas Otamendi hängde i bakhasorna på Vazquez. Och Casemiro hade en nick som Hart reflexräddade.

Pepe fick jättechans

Matchens chans fick dock Pepe som plötsligt fick bollen ett par meter framför Citys mål men just där stod Hart och Pepe sköt bollen rakt på Hart.

Pepe tog revansch när han stoppade inhopparen Raheem Sterling när denne var på väg igenom i slutminuterna.

För Real Madrid är det här den 26:e semifinalen i Champions League, och den sjätte raka. Hälften av gångerna har man nått final och tio gånger har man blivit mästare. För City är det den första semifinalen och en seger hemma var nästan ett måste inför returen i Madrid på onsdag.

– Om man inte vinner så är det här det bästa resultatet, sade Pelligrini vars City gjort bra bortamatcher i Champions League.

– Speciellt den här säsongen har vi spelat bra borta.

TT-AFP

Följ ämnen i artikeln