Hoppa till innehållSportbladet

Dagens namn: Ingrid, Inger

Bolt trögstartad i sista showen

Publicerad 2017-08-04

Friidrott. En långsam start, en bättre avslutning.

Men frågan är om Usain Bolt har vad som krävs för ännu ett guld.

– Ju mer jag springer, desto bättre brukar det kännas, säger han efter 10,07 i VM-försöket.

Den jamaicanske sprintkungen är ute efter att sätta punkt med ännu ett 100-metersguld innan han lämnar den stora friidrottsscenen.

Det första framträdandet på Olympiastadion i London var bejublat, men inte särskilt imponerande. Bolt var trög i starten och fick trycka på lite extra för att ta sig in i loppet, som han till slut ändå vann ganska komfortabelt.

– Det var en riktigt dålig start och jag fick pusha mig själv för att få igång benen, säger han.

– Att jag kom tillbaka i loppet betyder att jag är i helt okej form, och det brukar kännas bättre ju mer jag springer. I morgon får vi först se hur det går i semifinalen, då kan jag säga mer vad som är vad.

"Kidsen springer snabbt"

Inför VM hade Bolt bara gjort tre lopp, varav tiden 9,95 i Monaco i slutet av juli var hans snabbaste - världens sjunde snabbaste tid 2017 och första gången han kommit under tio sekunder i år. Bolts landsman Julian Forte var nu den ende löparen som sprang under 10 sekunder (9,99) i försöken. 21-årige amerikanen Chris Coleman ­- snabbast i år med 9,82 - vann sitt heat på 10,01.

– Jag skulle gissa att det kommer krävas ner mot runt 9,80 (för att ta guld). Jag ser att "kidsen" springer snabbt, säger Bolt inför lördagskvällens final.

– Förhoppningsvis kan jag få ordning på min start i morgon och springa bättre.

Gatlin utbuad

Den tidigare dopningsavstängde Justin Gatlin (10,05) fick burop, vilket numera nästan är regel mer än undantag. Bolt hyllades däremot rejält av Londonpubliken i det som var början på hans sista stora show.

– Mottagandet var fantastiskt. Jag visste att de skulle vara här och supporta mig och jag är glad för den kärlek de ger mig.

London, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln