Två hörnor. Två Merih Demiral-mål.

Mittbacken blev oväntad hjälte när Turkiet besegrade Österrike med 2–1.

Nu väntar EM-kvartsfinal mot Nederländerna.

57 sekunder.

Längre tid än så tog det inte innan Demiral hade tryckt in 1–0 i EM-åttondelsfinalen i Leipzig. En Arda Güler-hörna lyftes in i straffområdet och efter ett rejält flipperspel hamnade bollen hos mittbacken som klippte till. En turkisk drömstart och en klack som exploderade i ett glädjerus.

Den första halvleken fortsatte sedan intensivt och med chanser åt båda hållen, men utan att det blev något ytterligare mål.

I den andra halvleken skruvade sedan Österrike upp tempot och tog sig till fler och fler chanser. Anfallaren Marko Arnautovic fick bland annat ett gyllene läge, men målvakten Mert Günok skar av ytan bra och räddade.

Nickade in 2–0

I stället för en kvittering? 2–0 till Turkiet.

En ny Arda Güler-hörna gav ett nytt Merih Demiral-mål. Den här gången nickade 26-åringen – som till vardags spelar i saudiska al-Ahli – in bollen och fick den stora turkiska klacken att jubla.

Österrikes svar skulle dock komma snabbt och återigen var det efter en hörna. Den pigge inhopparen Michael Gregoritsch stötte in en österrikisk reducering och matchen hettade till ännu mer.

”Gordon Banks i mål”

Österrike tryckte sedan på för ett kvitteringsmål mot ett Turkiet som föll djupare och djupare. Alldeles i slutskedet stod målvakten Günok för en smått fenomenal räddning när han räddade Christoph Baumgartners nick från nära håll.

Tvåmålsskytten Demiral trodde inte sina ögon:

– Det är en av de bästa räddningar jag någonsin sett. Han (Günok) är äldst i laget och mycket erfaren och jag är mycket glad för hans skull, säger Demiral till Europeiska fotbollsförbundets sajt uefa.com.

Österrikes förbundskapten Ralf Rangnick jämförde Günok med Englands guldmålvakt från VM 1966:

– Vi hade tillräckligt med tid för att kvittera, men det är svårt när de har Gordon Banks i mål.

För Turkiet väntar Nederländerna i kvartsfinalen som spelas på lördag. Då får laget tillbaka stjärnan och lagkaptenen Hakan Calhanoglu som var avstängd i den här matchen.