Dagens namn: Nils

Ekdal snabbt tillbaka från skadan

Publicerad 2016-09-10

Fotboll. Tillbaka på planen, kanske snabbare än väntat, efter fotskadan.

Men landslagsmittfältaren Albin Ekdals Hamburg tappade 1-0 till 1-3 borta mot Leverkusen.

Emil Forsberg hoppade in och hade en fot med i Leipzigs skrällvinst mot Dortmund.

När Sverige spelade 1-1 mot Nederländerna i VM-kvalet i tisdags - Janne Anderssons första landskamp som förbundskapten - saknades Albin Ekdal. Hans skadade fot ansågs inte hålla för spel, trots två och en halv veckas rehabträning hemma i Tyskland före landslagssamlingen.

Men redan på lördagen var Ekdal tillbaka i spel i klubblaget Hamburg, där han hoppade in i 66:e minuten borta mot Bayer Leverkusen. Då hade Hamburg, där Nabil Bahoui inte var med på bänken, en 1-0-ledning. Men hemmalagets finländske anfallare Joel Pohjanpalo ändrade på den saken. Med ett äkta hattrick, däribland de två sista målen på tilläggstid, ordnade han 3-1 till Leverkusen.

Forsberg med "andraassist"

Landslagsmittfältaren Emil Forsberg inledde, precis som i premiären, på bänken för sitt Leipzig i hemmamötet med storlaget Dortmund. När han blev inbytt i den 66:e minuten var ställningen 0-0. Men i den 89:e minuten spelade Forsberg ut på kanten till Oliver Burke vars inlägg hittade Naby Keita som hittade målet. Gemensamt för trion som ordnade nykomlingens 1-0-skrällvinst? Samtliga var inhoppare.

Milosevic vinnare

I tidigare nämnda landskamp var vänsterbacken Oscar Wendt - som under förra förbundskaptenen Erik Hamrén ofta var petad - tillbaka i landslaget och spelade hela matchen. På lördagen var han åter i klubblaget Borussia Mönchengladbach, där han spelade 90 minuter borta mot Freiburg. Men Mönchengladbach gjorde som Hamburg - och tappade 1-0 till 1-3.

I Darmstadt var det svenskmöte mellan hemmalagets mittback Alexander Milosevic och gästande Frankfurts anfallare Branimir Hrgota. Den matchen vann Milosevic och Darmstadt via 1-0.